Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Flammkuchen
Andréa
Flammkuchen, fast food op zijn best. En dat klopt precies want in net iets meer dan 22 minuten staat dit heerlijke recept op tafel.
Voorbereiding
10
minuten
min
Kook Tijd
12
minuten
min
Totale Tijd
22
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Wereldkeuken
Europese keukens
Hoeveelheid
4
personen
Apparatuur
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
▢
250
gram
crème fraîche
▢
250
gram
Griekse yoghurt
▢
snufje
nootmuskaat
▢
¾
theelepel
zout
▢
peper
naar smaak
▢
12
plakjes
katenspek
▢
2
uien
in ringen gesneden
▢
10
gram
verse tijm
enkel blaadjes, of 1 theelepel gedroogde tijm
▢
260
gram
Flammkuchen Deeg
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor naar 250 graden Celsius.
Meng de crème fraîche en yoghurt met de nootmuskaat, zout en peper.
Verwarm een koekenpan op het vuur en bak de katenspek uit tot hij bruin en net knapperig is.
Haal de katenspek uit de pan en doe vervolgens de ui ringen in de koekenpan en bak ze aan tot ze glazig zijn.
Rol het deeg uit op de bakplaat. Omdat het deeg al een bakpapier heeft gaat dat makkelijk en bakt hij niet aan.
Besmeer de bovenkant met het yoghurt crème fraîche mengsel.
Verdeel de katenspek en de uitgebakken uitjes over de topping.
Bestrooi met de tijm.
Schuif de flammkuchen in de oven en bak gedurende 12 minuten.
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen