Weet je wat echt lekker is? Dit recept voor cupcakes met salted caramel topping. Je likt je vingers erbij af. Een ware traktatie voor een zoetekauw.
Voorbereidingstijd 20 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
afkoelen 25 minutenmin
Totale tijd 1 uuruur5 minutenmin
Gang Zoete Baksels
Keuken Amerikaans
Porties 12cupcakes
calorieën 915kcal
Equipment
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
Zoute karamel saus
400gramsuiker
180gramboter kamertemperatuur
250mLslagroom kamertemperatuur
½theelepelzeezout
Vanille cupcakes
250gramroomboter kamertemperatuur
250gramsuiker
250gramzelfrijzend bakmeel
4eetlepelsmelk
1theelepelvanille-extract
4eierenmaat L
Frosting
250gramroomkaas
240gramboter
Samenstellen
120mLsalted caramel sauce
200grampoedersuiker
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Zoute karamel saus
Doe de suiker in een pan en verdeel goed zodat je één laag krijgt.
Zet de pan op laag vuur en laat de suiker smelten en verkleuren tot het amberkleurig bruin is.
Doe dan de blokjes boter erbij (pas op het gaat bubbelen en kan spatten), los die op en zet het gas uit.
Giet voorzichtig de slagroom erbij (dit kan ook weer spatten) en roer het goed door tot je een egale saus krijgt.
Strooi dan het zout erop en meng dit er goed doorheen.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Vanille cupcakes
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Doe de cupcakebakvormpjes in de bakplaat.
Klop de boter op hoge snelheid met een mixer romig.
Voeg dan de suiker toe en meng nog eens 2 minuten.
Verlaag de snelheid van de mixer naar medium en voeg de eieren 1 voor 1 toe, voeg de volgende pas toe als de eerste is opgenomen.
Voeg dan het vanille-extract toe en meng nog even door.
Schep de bloem erbij en meng met een spatel de bloem door het beslag.
Giet dan de melk erbij en spatel die er goed door.
Verdeel het beslag over de vormpjes en zet gedurende 20 minuten, of tot het moment wanneer de cakes goudbruin en gaar zijn, in de oven.
Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Frosting
Doe de roomkaas en boter in een kom en meng deze tot het een romig mengsel is geworden.
Voeg dan de suiker en caramel saus toe en klop deze erdoor heen (begin op lage stand anders vliegt de poedersuiker in het rond). Wanneer de frosting mooi romig is, is hij klaar voor gebruik.
Breng de frosting over in een spuitzak met grote ronde of gekartelde mond en leg klaar.
Samenstellen cupcakes
Zet de cupcake voor je.
Spuit de frosting in mooie ronde vormen op de cupcake.
Doe de salted caramel saus in een spuitfles en trek een mooie salted caramel saus lijn over de frosting.