Frambozentaartjes die echt makkelijk te maken zijn en er geweldig uit zien. Dat zou het ultieme gebakje zijn. Deze frambozentaartjes maak je binnen 10 minuten. Ze hebben een heerlijk zoete frambozen smaak, op een romig mascarpone bedje. Bestrooid met citroen en munt suiker is dit simpel weg een zalige lekkernij!
Doe dat in de mengkom van een keukenmachine met mes en meng de blokjes boter erdoor, tot je een samenhangend deeg hebt. Heb je geen keukenmachine, snij de boter dan met messen door het deeg.
125 gram boter
Druk het deeg in de vormpjes en laat het 15-30 minuten goed koud worden in de koelkast.
Leg een bakpapiertje in de vormpjes en vul dat met bak erwten (dat heet blind bakken en dat zorgt ervoor dat de bodem niet gaat bollen).
Bak 20 minuten, haal het bakpapier weg en bak nog eens 5 minuten tot de zandgebakjes mooi bruin zijn.
Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Mascarpone room
Doe de slagroom, mascarpone, Maple syrup en het vanille-extract in een kom.
125 gram mascarpone, 100 ml slagroom, 1 theelepel vanille-extract, 4 eetlepels maple syrup
Meng met de mixer tot de room bijna stijf is.
Citroen munt suiker Topping
Schep de suiker, citroen schil rasp en munt in een keukenmachine met mes.
Leg het zandgebakje voor je neer en schep de room erin.
6 zandgebakjes
Verdeel frambozen over de room.
100 gram Frambozen
Strooi er wat citroen suiker overheen.
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. Zandgebak bodems - Koop het kant-en-klaar of maak het zelf via het bijgevoegde recept.3. Vanille-extract - Voor een vleugje vanille smaak. Als je het aan kunt komen gebruik dan natuurlijk vanille-extract. Met dit vanille-extract recept maak je dat zelf (en dat is veel goedkoper dan zo’n klein flesje uit de winkel en je kunt er heel lang mee doen).4. Frambozen - Zoet, zacht en heerlijk sappig. Was ze niet, wrijf ze hooguit schoon met een vochtig papiertje. Verwijder met de hand eventueel blaadjes of steeltjes.5. Citroenen - Vers geperst citroensap. Daar kan niets tegenop. Of gebruik vers limoensap (ook uitstekend)6. Oven - Wanneer je onder- en bovenwarmte gebruikt zet je de temperatuur op 180 °C. Bij een heteluchtoven is 160 °C voldoende.Kun je kiezen gebruik dan onder- en bovenwarmte.7. BewarenDeze gebakjes kun je niet bewaren als je ze hebt afgemaakt. Eet ze meteen op. Je kunt de diverse ingrediënten wel heel goed voorbereiden.
Wanneer je zelf de bodems bakt kan dat tot 2 dagen van tevoren. Bewaar luchtdicht bij kamertemperatuur.
De suiker kun je tot 2 dagen van tevoren maken. Bewaar in een luchtdicht bakje bij kamertemperatuur.
Klop het roommengsel. Dit kan tot één dag van tevoren. Bewaar afgedekt in de koeling.
De frambozen kunnen in de ochtend worden schoongeveegd. Bewaar in de koeling tot gebruik.