Maak je klaar voor een romige en smaakvolle traktatie - Honingijs met pure chocola. Dit recept is perfect voor degenen die geen ijsmachine hebben, omdat er geen speciale apparatuur voor nodig is en slechts een paar eenvoudige ingrediënten. De combinatie van honing en chocolade is een match made in heaven en het beste deel? Dit recept is volledig naar smaak aanpasbaar, dus je kunt het je eigen maken door je favoriete toppings of mix-ins toe te voegen.
50grampure chocolade fijngehakt of chocolate chips
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Meng in een kom de honing met de slagroom tot er pieken gevormd zijn.
500 ml slagroom, 5 eetlepels honing
Roer met een spatel de chocolade erdoor heen.
50 gram pure chocolade
Schenk in een diepvriesdoos en laat minimaal 4 uur in de diepvries opstijven.
Serveer in een mooi glas en garneer met wat chocolade krullen (optioneel)
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel met een druk op de knop: 2. Room – Gebruik slagroom en geen light room, want je moet hem op kunnen kloppen. En zorg dat het koud is; dan wordt het beter stijf.3. Pure chocolade – Gebruik pure chocolate chips, chocolate chunks (verkrijgbaar bij het broodbeleg in de supermarkt) of een reep pure chocolade, die je in kleine stukjes snijdt.4. - Ook lekker – Voeg drie eetlepels fijngehakte walnoten toe, een eetlepel whisky. Of gebruik melk- of witte chocolade in plaats van donkere chocolade.5. - BewarenDit ijs is maximaal 3 maanden houdbaar in een luchtdichte verpakking in de vriezer. Als je ijskristallen op het ijs krijgt, gooi ze dan weg.6. - IJsmachine – Wil je gebruik maken van een ijsmachine, dan is dat ook mogelijk. Volg de instructies van de fabrikant om het voor te bereiden. Als het ijs bevroren is, bewaar het dan in een bakje in de vriezer.7. - Voedingswaarde – Ik ben er vanuit gegaan dat je hier vier coupes mee kunt vullen. De voedingswaarden is per coupe. Eet je slechts een bolletje ijs, dan zijn de voedingswaarden lager.