Detox muesli, klinkt toch als een gezond ontbijt! Een simpel recept vol granen, noten en bessen. En heerlijk om ‘s ochtends te eten als ontbijt.
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 30 minutenmin
Totale Tijd 40 minutenmin
Gang Ontbijt
Wereldkeuken Europese keukens
Hoeveelheid 20porties
Apparatuur
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
200gramboekweitvlokken
170gramzonnebloempitten
100gramkokos
150gramamandelen gehakt, ik gebruik gemalen amandelen en amandelschaafsel 50/50
150gramwalnoten gehakt
140gramlijnzaad
1eetlepelkaneel
½eetlepelkardemom gemalen
½eetlepelvanille-extract
80mlhoning
170gramgedroogde abrikozen
150gramgedroogde dadels
100gramrozijnen
130gramgojibessen
150grampompoenpitten
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 150°C.
Meng de boekweitvlokken, zonnebloempitten, kokos, amandelen, walnoten, lijnzaad, kaneel, kardemom en het vanille-extract in een ruime kom.
Voeg in een dunne straal de honing toe en meng goed.
Zorg dat er geen klonten in zitten. Zodra je het gevoel hebt dat aan alles wel een heel klein beetje honing kleeft, is het goed. Het kan ook zijn dat je meer honing nodig hebt.
Leg de helft van het mengsel op een met bakpapier bedekte bakplaat (geen rooster) en zet ca. 30 min. in de oven, roer af en toe om om het mengsel gelijkmatig te laten roosteren.
Als het mengsel goudbruin is, is het klaar.
Snij ondertussen de dadels en abrikozen in kleine stukjes.
Voeg na het afkoelen de dadels, rozijnen, abrikozen, gojibessen en pompoenpitten toe en bewaar je mix in een afgesloten pot.