Hemels romig en fris, deze sinaasappelvla met Bastogne koekjes is zo lekker! Het is een makkelijk, snel te maken recept dat de perfecte afsluiter is van elk dinertje. Serveer het in een mooi opgemaakt glas met of zonder een toefje slagroom.
Schenk langzaam de hete melk bij het eidooiermengsel, terwijl je blijft roeren met een garde.
Vervolgens doe je de vla in de pan en breng je hem op laag vuur aan de kook, terwijl je blijft roeren. De vla zal langzaam indikken.
Zet het vuur uit en laat de vla licht afkoelen.
Roer het sap door de vla.
100 ml sinaasappelsap
Schenk de vla in een schaal en leg er een plastic folie op, zodat er geen vel ontstaat.
Laat de vla afkoelen naar kamertemperatuur.
Breek de bastogne koeken in stukken.
6 Bastogne koeken
Verdeel de helft van de koeken over 4 glazen.
Schep daarop de helft van de vla.
Daarop de rest van de koek en het laatste restje vla.
Lekker om te garneren met bastognekoek kruimels en gekonfijte sinaasappelschillen.
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan snel en makkelijk alle ingrediënten met één druk op de knop. 2. Gebruik bij het maken van de vla een pan met dikke bodem. Dan heb je minder kans dat hij aanbrandt. En blijf roeren tijdens het opwarmen van de vla ter voorkoming van aanbranden.3. Zie je toch klontjes? Zeef de vla dan na het indikken (voordat je het sap toevoegt).4. Romiger? Vervang de helft van de melk met slagroom.5. Het raspen van de schil is het makkelijkst met een speciale sinaasappelrasp (een zester). Je kunt, als je die niet hebt, een dunschiller gebruiken. Let dan wel op dat je niet het witte deel van de sinaasappel meeneemt. Dat is bitter en niet lekker.6. Vervangen
Bastogne koeken kun je tijdens de feestdagen ook prima vervangen door verkruimelde pepernoten of speculaasjes.
In plaats van sinaasappels kun je dit ook maken met mandarijntjes. Je hebt er dan 4 nodig.
7. BewarenWanneer je het toetje in elkaar hebt gezet is het het allerlekkerste om het meteen op te eten. Anders worden de koekjes zacht en dat is toch minder lekker.
Koelkast - De sinaasappelvla is 3 dagen houdbaar in de koelkast.
8. De weergegeven voedingswaarde is per toetje ervan uitgaande dat je hier vier glazen mee maakt.