Zoek je naar een makkelijk, smakelijk en uniek recept voor een speciale gelegenheid? Probeer dan eens Garnalen met Ei uit de Stoomoven. Met deze unieke twist op de klassieke Oeuf en Cocotte - garnalen in plaats van ham of spek - en bereid in een stoomoven in plaats van in de oven, wordt het een gerecht dat zeker indruk zal maken.
Voorbereiding 5 minutenmin
Kook Tijd 8 minutenmin
Totale Tijd 13 minutenmin
Gang Lunch Recept, Ontbijt
Wereldkeuken Europese keukens
Hoeveelheid 4personen
Apparatuur
Stoomoven of Oven met een ovenschaal
4 Ramekins
Ingrediënten
100gramcottage cheese
100gramgeraspte kaasbelegen
4eierenmaat M
50gramHollandse garnalen
zout en pepernaar smaak
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Meng de cottage cheese met de helft van de geraspte kaas.
100 gram cottage cheese, 100 gram geraspte kaas
Verdeel dit over de ramekins.
Breek in elke ramekin een ei, probeer de dooier heel te houden.
4 eieren
Verdeel de garnaaltjes erover.
50 gram Hollandse garnalen
Breng op smaak met zout en peper.
zout en peper
Zet in de stoomoven en stoom 8 minuten bij 100 °C. Serveer meteen.
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. Hollandse Garnalen - Je kunt ook de grote garnalen gebruiken. Zorg er wel voor dat je de schaal (kop en staart) en het darmkanaal vooraf hebt verwijderd. 3. Vervangen
Cottage cheese: kan ook vervangen worden door zure room of crème fraîche.
Garnalen: Vervang door uitgebakken spekjes, hamblokjes of gerookte zalm. Je kunt het ook vervangen door champignons voor een vegetarische variant (bak de champignons dan even aan)
4. Stoomoven - Je gebruikt stoom om de oeufs en cocotte zo gelijkmatig mogelijk te laten garen.5. Geen stoomoven? - Geen probleem. Zet de schaaltjes in een ovenschaal (waar ze in passen, of gebruik twee ovenschalen) en vul die voor de helft met koken water. Zet die voorzichtig in een oven van 100 °C (onder- en bovenwarmte) en laat in 8 minuten garen.6. Ook lekker - Laat 50 gram spinazie slinken in een koekenpan (met wat aanhangend water) en doe dat in de potjes.7. BewarenDit recept kun je niet bewaren, maar eet je meteen op!8. De weergegeven voedingswaarde is per portie, uitgaande dat deze garnalen met ei uit de stoomoven met vier personen wordt gegeten.