Droom je ervan om chocolade Oreo cupcakes te maken die je smaakpapillen laten genieten? Of om je volle chocoladesmaak te proeven zonder te veel moeite? Dan zijn deze Chocolade Cupcakes met Oreo Botercrème precies wat je zoekt! Als basis een smeuïge chocoladecake, een topping van Oreo frosting. En dan zijn ze ook nog gemakkelijk te maken. Kortom deze cupcakes zijn onweerstaanbaar.
Doe de topping over in een spuitzak en spuit een royale toef op de afgekoelde cupcakes.
Decoreer elke chocolade Oreo cupcake met een half koekje net voor het serveren.
6 Oreo koekjes
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan snel en eenvoudig alle ingrediënten met één druk op de knop:2. Vanille-extract - Als je het aan kunt komen gebruik dan natuurlijk vanille-extract. Met dit vanille-extract recept maak je dat zelf (en dat is veel goedkoper dan zo’n klein flesje uit de winkel en je kunt er heel lang mee doen).3. Baktip - Zorg dat alle ingrediënten bij kamertemperatuur zijn, dan wordt deze cake het luchtigst.4. Afkoelen - Laat de cupcakes na het bakken goed afkoelen naar kamertemperatuur voordat je de topping spuit, anders smelt de topping en loopt hij van de cupcake af.5. Oreo en Frosting -
Zorg ervoor dat je Oreo’s goed gemalen zijn als je de frosting wilt opspuiten. Gebruik daarvoor een keukenmachine met een mes.
Omdat je gemalen Oreo gebruikt neem je een spuitmond met een grote opening, liever geen kartel. Die verstopt erg snel. Ik gebruik voor deze cupcakes Wilton topping 1 A.
6. Variaties -
Variatie 1: Leg onderin het papieren cupcake bakje een Oreo en schep daar het beslag op (en bak de Oreo mee).
Variatie 2: Meng 50 gram grof gemalen Oreo’s door het beslag.
Oreo Cake: Giet het beslag in een cakevorm van 26 cm en bak gedurende 1 uur in de oven bij 180 °C. Laat afkoelen naar kamertemperatuur. Bestrijk de buitenzijde van de cake met de Oreo crème of spuit toefjes Oreo frosting erop (zoals bij deze chocolade ganache cake).
7. - GaarheidOvens zijn inconsistent in warmte (soms zijn ze kouder dan de aangegeven temperatuur, andere keren worden ze heter). En als je je oven nog niet zo goed kent, controleer dan de cupcakes twee minuten voor het einde van de baktijd op gaarheid. Dat kan op drie eenvoudige manieren:
Schud de vorm lichtjes. Als de bovenkant van de cake nog beweegt, is hij nog niet klaar.
Druk met je vinger op het midden van een cake. Als de afdruk meteen terug veert, is de cake klaar. Als er een kuiltje zichtbaar blijft, moeten ze iets langer bakken.
Prik een tandenstoker in het midden van een cupcake. Als deze er schoon en droog uit komt, is de cake gaar.
8. Oven - Wanneer je onder- en bovenwarmte gebruikt zet je de temperatuur op 180 °C. Bij een heteluchtoven is 160 °C voldoende. Kun je kiezen gebruik dan onder- en bovenwarmte. Bak de cake in het onderste derde deel/midden van je oven. De cake heeft meer kans om te verbranden als je hem bovenin de oven bakt.9. BewarenEet je de Oreo cupcakes met frosting dezelfde dag op dan kun je ze gewoon bij kamertemperatuur bewaren. Anders het volgende bewaaradvies:
Zonder topping, kamertemperatuur: drie dagen luchtdicht verpakt in een doos, of ingepakt in plastic folie.
Zonder topping invriezen: in een diepvriesdoos of zak, tot 2 maanden.
Met topping, koelkast - Drie dagen luchtdicht verpakt. Haal ze een half uur voor het serveren uit de koelkast.
10. De weergegeven voedingswaarde is per chocolade Oreo cupcake inclusief topping.