Knapperig, vol van smaak en je eet het heerlijk bij de borrel op een zonnige zondagmiddag: pull apart brood met knoflookboter en kaas. Even in de oven en klaar. Zo simpel probeer het zelf!
Voorbereiding 5 minutenmin
Kook Tijd 15 minutenmin
Totale Tijd 20 minutenmin
Gang Brood Bakken, Hapjes en Snacks
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 20hapjes
Apparatuur
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
1brood ongesneden
50gramknoflookboter kamertemperatuur
100grambelegen kaas varieer hiermee naar keuze
peterselie optioneel: fijngehakt als garnering
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Leg een bakpapier op een bakplaat.
Leg het brood voor je neer en snijdt het 4 x in de lange zijde en 6 x in de korte zijde. Snij niet helemaal door want de onderkant van het brood moet nog vastzitten (ongeveer ¾ insnijden). Hierdoor zie je allemaal blokjes brood.
Smeer de knoflookboter in de snijvlakken tussen het brood. Omdat de knoflookboter op kamertemperatuur is, zou dit eenvoudig moeten gaan.
Schaaf de kaas in plakjes en duw die in de snijvlakken tussen de broodkubussen.
Leg het brood op de bakplaat en bak 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en het brood lekker knapperig is.
optioneel: bestrooi het pull apart brood met gehakte peterselie