Aardbeienbavarois - mijn favoriete bavarois en dat zal vast zo blijven. En wat maakt nu dat dit zo'n lekker recept is? De combinatie van verse aardbeien met aardbeienjam! En de Griekse Yoghurt maakt de bavarois luchtig en fris. Een toetje dat snel, makkelijk en lekker is!
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Week de blaadjes gelatine in koud water (laat minimaal 5 minuten staan).
8 blaadjes gelatine
Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf. De ene helft van de aardbeien snij je in vieren. De andere helft prak je fijn met een vork.
250 gram aardbeien
Doe het water in een steelpannetje en breng aan de kook.
3 eetlepels water
Haal van het vuur en meng de blaadjes gelatine door het water. De blaadjes zullen oplossen, roer even goed door.
Voeg de jam en de geprakte aardbeien toe en meng dit met de gelatine.
250 gram aardbeienjam
Klop de slagroom stijf en meng met een spatel de Griekse yoghurt en het aardbeienmengsel door de slagroom.
200 ml slagroom, 500 ml Griekse yoghurt
Spoel de puddingvorm uit met koud water en schenk het aardbeienmengsel in de vorm.
Klop de vorm een paar keer op je werkoppervlak, zodat luchtbellen eruit gaan en dek hem af met een deksel of plastic folie.
Zet tenminste 2 uur in de koelkast.
Serveer door de bavarois op een bord om te keren en vervolgens te garneren met verse aardbeien.
NOTITIES
1. - Wil je dit recept maken? Bestel dan de ingrediënten snel en makkelijk met één druk op de knop: 2. - AardbeienGebruik verse aardbeien als je die aan kunt komen. Aardbeien zijn het lekkerst in de late lente en in de zomer. Anders kunnen ze waterig smaken. Wil je deze bavarois buiten het seizoen maken, dan kun je ook diepvries aardbeien gebruiken.3. - AardbeienjamVoor het zoeten van de bavarois en natuurlijk voor het afgeven van de aardbeiensmaak. Gebruik een jam zonder stukjes voor een gladde aardbeien bavarois. Wil je liever een slanke variant gebruik dan aardbeienjam light of zonder suiker.4. - GelatineGebruik liever blaadjes gelatine dan poeder gelatine. Blaadjes zijn precies afgewogen en daardoor heb je altijd de juiste hoeveelheid. De gelatine zorgt ervoor dat de bavarois opstijft, zonder dat hij inzakt.5. - TIPSpoel de vorm voordat je hem vult om met koud water, dan gaat het storten na afloop veel eenvoudiger. Komt de bavarois niet los, verwarm dan heel even de buitenkant van de vorm onder heet stromend water. Waarschijnlijk gaat het nu een stuk beter.6. - Bewaren Bavarois is het allerlekkerste om dezelfde dag te eten. Maar mocht je restjes hebben dan kun je ze als volgt bewaren:
Koelkast - Bewaar de bavarois afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast.
Diepvries - Bavarois kun je ook invriezen. Bewaar in een diepvriesdoos maximaal 1 maand in de vriezer. Haal een dag voor serveren uit de diepvries en laat in de koelkast ontdooien.
7. - VoedingswaardeDe weergegeven voedingswaarde is per persoon.