Bereid je voor op een griezelig lekkere Halloween met deze Weerwolf Klauwen, een fondant cupcake recept. Angstaanjagende, huiveringwekkende bloederige weerwolf klauwen, perfect voor je Halloween feest. Is er een weerwolf langsgeweest, die een hapje wilde nemen van deze heerlijke cupcake? Jij mag het zeggen!
Voorbereiding 15 minutenmin
Kook Tijd 20 minutenmin
Totale Tijd 35 minutenmin
Gang Zoete Baksels
Wereldkeuken Amerikaans
Hoeveelheid 12cupcakes
Ingrediënten
Cupcakes
250gramroomboter kamertemperatuur
250gramsuiker
4eierenmaat L
1theelepelvanille-extract
250gramzelfrijzend bakmeel
4eetlepelsmelk kamertemperatuur
Topping
4eetlepelsFrostingglazuur of icing, wit
400gramfondantwit dun uitgerold of kant-en-klare fondant vellen
100mlaardbeiensaus
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Cupcakes
Verwarm de oven voor op 180 °C of 160 °C.
Doe de cupcakebakvormpjes in de bakplaat.
Klop de boter op hoge snelheid met een mixer romig.
250 gram roomboter
Voeg dan de suiker toe en meng nog eens 2 minuten.
250 gram suiker
Verlaag de snelheid van de mixer naar medium en voeg de eieren 1 voor 1 toe, voeg de volgende pas toe als de eerste is opgenomen.
4 eieren
Voeg dan het vanille-extract toe en meng nog even door.
1 theelepel vanille-extract
Schep het bakmeel erbij en meng met een spatel de bloem door het beslag.
250 gram zelfrijzend bakmeel
Giet dan de melk erbij en spatel die er goed door.
4 eetlepels melk
Verdeel het beslag over de vormpjes en zet gedurende 20 minuten, of tot het moment wanneer de cakes goudbruin en gaar zijn, in de oven.
Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Topping
Smeer op elke cupcake een theelepel frosting.
4 eetlepels Frosting
Rol de fondant uit tot het ongeveer 3 mm dik is. Heb je een vel dan hoef je het alleen maar uit de verpakking te halen.
400 gram fondant
Gebruik een uitsteker van 7 cm en steek daarmee 12 rondjes uit het fondant.
Plak die op de cupcake (de frosting zorgt ervoor dat de fondant plakt).
Met een scherp mes maak je vier inkepingen in de icing van elke cupcake.
Zorg met een tandenstoker dat de randen er een beetje gerafeld uitzien en dat de klauwsporen openstaan.
Met een lepeltje of een pipet vul je de klauwen met de aardbeiensaus.
100 ml aardbeiensaus
NOTITIES
1. Zelfrijzend bakmeel: Is bloem gemengd met bakpoeder. Je kunt dit ook vervangen door 250 gram bloem en 1 theelepel bakpoeder te mengen.2. Vanille-extract: Met dit vanille-extract recept maak je dat zelf.3. Aardbeiensaus:
Maak het zelf met dit aardbeiensaus recept, waar je de stukjes aardbeien weglaat of koop het kant-en-klaar.
Je kunt ook jam verwarmen en daarmee decoreren. Gebruik dan wel jam zonder stukjes.
Om de cupcake nog meer in het thema te plaatsen kun je, wanneer je het beslag in de vormpjes hebt gedaan, een theelepel aardbeien jam in het midden van het beslag scheppen.
4. Tip:
Laat de cupcakes goed afkoelen, anders wordt de decoratie te warm en kan het eraf lopen.
Mix je beslag niet te veel en/of te lang. Als het te veel lucht bevat, zal het beslag te snel rijzen in de oven en in het midden instorten als het klaar is. Hou de tijden en beschrijvingen in het recept aan.
5. GaarheidOvens zijn inconsistent in warmte (soms zijn ze kouder dan de aangegeven temperatuur, andere keren worden ze heter). En als je je oven nog niet zo goed kent, controleer dan de cupcakes twee minuten voor het einde van de baktijd op gaarheid. Dat kan op drie eenvoudige manieren:
Schud de vorm lichtjes. Als de bovenkant van de cupcakes bewegen, zijn ze nog niet klaar.
Druk met je vinger op het midden van een cupcake. Als de afdruk meteen terug veert, is de cupcake klaar. Als er een kuiltje zichtbaar blijft, moeten ze iets langer bakken.
Prik een tandenstoker in het midden van een cupcake. Als deze er schoon en droog uit komt, zijn de cupcakes gaar.
6. Bewaren
Koelkast: Wikkel de cupcakes in plasticfolie of bewaar ze drie dagen in een luchtdichte trommel.
Diepvriezer: Je kunt de cupcakes invriezen. Wikkel ze eerst in aluminiumfolie en doe alles in een zak of luchtdichte verpakking. Zo kun je ze maximaal twee maanden bewaren.