Krokante crackers worden gemaakt met mediterrane kruiden. Dit geeft een geweldige smaak (en aangename geur). Ze zijn gemaakt met volkoren voor een gezonde toets.
Kneed het tenminste 5 minuten goed door. Wanneer het deeg uit elkaar valt voeg je nog wat water toe, mocht het te veel plakken dan voeg je wat bloem toe.
Leg het deeg in een kom, bedek met een natte doek en laat tenminste 30 minuten bij kamertemperatuur rusten.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C.
Rol het deeg heel dun uit, ongeveer ¼ cm dikte.
Snijd het uitgerolde deeg in vierkanten. Zorg dat je gelijke stukken krijgt.
Bekleed de bakplaten met bakpapier. Leg de toastjes erop. (Ik gebruik twee bakplaten)
Bestrijk elke cracker met olijfolie en strooi er wat zeezout over.
olijfolie, zeezout
Bak 20 minuten of tot de volkoren toastjes goudbruin is.
NOTITIES
1. -Wil je dit recept maken? Bestel dan alles snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. - OvenDe makkelijkste manier is om twee bakpapiertjes te nemen en het deeg ertussen te rollen tot de gewenste dikte. Je kunt ook een pastamachine gebruiken om een dun deeg te vormen.3. - Deeg uitrollenDe makkelijkste manier is om twee bakpapiertjes te nemen en het deeg ertussen te rollen tot de gewenste dikte. Je kunt ook een pastamachine gebruiken om een dun deeg te vormen.4. - BewarenBewaar de toastjes maximaal vijf dagen in een luchtdichte trommel op een koele plaats. Je kunt ze niet in de koelkast of vriezer bewaren. Door het vocht verandert de structuur en de topping.5. - VoedingswaardeDe voedingswaarde is per kruiden toastje.