Een simpel en spectaculair recept is deze honingraat toffee (ook bekend als Honey Comb). Het is licht, luchtig en crispy. Heerlijk zoet, smelt in je mond en heeft een lekkere caramel smaak. En dit is niet alleen lekker om zelf te eten maar ook om cadeau te geven.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Smeer de bakplaat in met boter (of bekleedt met bakpapier).
boter
In een pan schep je de suiker met de honing.
200 gram suiker, 4 eetlepels honing
Laat het smelten op gemiddeld vuur en vervolgens verkleuren tot het 150 °C en amber kleurig is (blijf erbij, want dat moment is heel kort en als je niet oplet dan verbrand het (ervaring :-( )).
Zet het vuur uit en meng met een lepel vlug de baksoda erdoor.
1½ theelepel baksoda
De massa gaat dan schuimen en er komt lucht vrij.
Giet het meteen in het bakblik of de taartvorm en zet weg.
Laat dit een paar uur staan tot het is uitgehard.
Haal uit de vorm en breek in stukken.
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken, bestel dan snel alle ingrediënten met één druk op de knop: 2. Honing - Geeft smaak aan de Honey Comb. Je kunt het ook vervangen door Golden syrup.3. Baksoda - Ook wel zuiveringszout of natriumbicarbonaat genoemd. Het is niet mogelijk om bakpoeder te gebruiken.4. Gebruik een suikerthermometer voor dit recept. De perfecte Honingraat toffee krijg je bij 150 °C. Is de karamel niet warm genoeg dan wordt de honeycomb kleverig in plaats van crispy. Wordt de karamel te warm, dan wordt de toffee bitter van smaak.5. Roer de karamel niet bij het verwarmen. Wanneer je gemiddeld vuur gebruikt is dat ook niet nodig.6. Bewaren
Kamertemperatuur - Bewaar de honingraat toffee in een luchtdichte doos bij kamertemperatuur. Zo blijft hij tot een week goed.
Diepvries - Verpak de honingraat in folie en vervolgens in een diepvriesdoos of zak. Zo blijft hij hard en knapperig. Hij blijft wel een maand goed.
7. De weergegeven voedingswaarde is per stuk, er van uitgaande dat je dit in 20 gelijke stukken verdeeld.