Foe Yong Hai, die superlekkere luchtige omelet die je bij de Chinees kunt afhalen. Lekker gevuld met groenten, garnalen, champignons of ham. En met een zoete tomatensaus geserveerd. Dit is een supermakkelijk recept voor Foe Yong Hai. Een aanrader dus!
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 10 minutenmin
Totale Tijd 20 minutenmin
Gang Hoofdgerecht, Lunch Recept
Wereldkeuken Aziatisch, Chinees, Indonesisch, Nederlands
In een klein kommetje meng je het aardappelzetmeel met het water.
2 theelepels aardappelzetmeel, 4 eetlepels water
Roer dat door de saus en laat de saus aan de kook komen en binden.
Sudder 2 minuten en hou daarna de saus warm.
Chinese Omelet
Verhit de olie in de koekenpan
3 eetlepels olie
Doe de wortel en prei in de pan en roerbak 2 minuten, leg dan het deksel op de pan en laat nog 3 minuten stoven.
100 gram wortels, ½ prei
Doe de garnalen erbij en roerbak ze 2 minuten mee.
200 gram garnalen
Voeg ook de taugé toe.
50 gram taugé
Klop ondertussen de eieren los met wat zout en peper en schenk die bij het groentemengsel.
4 eieren, peper en zout
Zet het vuur laag en bak de omelet tot hij aan de onderkant lichtbruin is.
Draai om en bak de andere kant nog 2 minuten.
Zet het vuur uit en schenk de saus erbij. Dek af en laat nog 2 minuten staan. Dan kun je de Foe Yong Hai gaan serveren.
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. Groentebouillon -Maak zelf groentebouillon of gebruik van een blokje. Dit geeft lekker veel smaak aan de saus.3. Aardappelzetmeel - Je kunt hier ook maizena voor gebruiken.4. Ketjap Manis - Geeft een heerlijke zoete smaak aan de Foe Yong Hai Saus. Heb je alleen Japanse of lichte sojasaus, maar wil je toch een zoet smaakje. Voeg dan 2 eetlepel honing toe aan 80 ml sojasaus.5. Garnalen - Gepeld, gekookt en schoongemaakt. Verwijder het darmkanaal. Zijn de garnalen rauw, dan bak je ze even op voordat je ze toevoegt. Je kunt deze ook vervangen door champignons, hamblokjes, of gehakt.6. Andere lekkere groenten zijn fijngesneden courgette, paprika, bleekselderij, broccoli, erwten, fijngesneden kool, aubergine, champignons en lente-ui.7. Bewaren
Koelkast - Bewaar de afgekoelde Foe Yong Hai met saus maximaal 2 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.
Diepvries - De structuur van ei veranderd naar een rubberen structuur als je het invriest. Niet aan raden dus.
Opwarmen - Verwarm 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C. Of warm 4 tot 6 minuten op in de magnetron.
8. De voedingswaarde is per portie, inclusief saus.