Vandaag gaan we op reis naar de zonovergoten keuken van Italië met dit verrukkelijke Gevuld Stokbrood Caprese Recept. Dit recept, geïnspireerd op de iconische Caprese salade, is een heerlijke twist.
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 15 minutenmin
Totale Tijd 25 minutenmin
Gang Bijgerecht, Hapjes en Snacks
Wereldkeuken Italiaans
Hoeveelheid 1stokbrood
Ingrediënten
2teentjesknoflookuitgeperst
4eetlepelsolijfolie extra vierge
1stokbroodafbak
2Roma tomatenin plakjes gesneden
125grammozzarellain plakjes gesneden
5blaadjesbasilicum versin reepjes
peper en zoutnaar smaak
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 °C of 200 °C
Meng de knoflook met de olijfolie.
2 teentjes knoflook, 4 eetlepels olijfolie extra vierge
Snij het stokbrood schuin in, niet helemaal door, maar ongeveer ⅔ diep.
1 stokbrood
Smeer het knoflook olijfolie mengsel op de ingesneden oppervlakten.
Steek de tomaat en de Mozzarella in de inkepingen.
2 Roma tomaten, 125 gram mozzarella
Strooi de helft van het basilicum op het stokbrood.
5 blaadjes basilicum vers
Besprenkel de bovenzijde van het stokbrood met de resterende eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
peper en zout
Rol het brood in de aluminiumfolie.
Leg het stokbrood in de oven en bak gedurende 15 minuten goudbruin.
Bestrooi na het bakken met de andere helft van het basilicum. Dien op.
NOTITIES
1. Basilicum: Verse basilicum is het allerlekkerste. Maar in plaats van verse basilicum kun je ook droge basilicum gebruiken, maar gebruik dan 1 theelepel (½ theelepel voor het bakken en een ½ theelepel na het bakken).2. Ook lekker: Besprenkel nadat het gevuld stokbrood Caprese uit de oven komt met een beetje balsamico crème.3. BewarenDoor het vullen is het niet lekker om dit brood na het afbakken te bewaren. Wel kun je het eerder op de dag maken en in aluminiumfolie verpakken. Bewaar tot het afbakken in de koeling. Net voor het serveren leg je het in de oven en bak je het af.