Taco's met gehakt en salsa: Mexicaans fast food, dat zijn taco's, en deze taco's maak je met een zelfgemaakte gehaktsaus en een heerlijke tomatensalsa.
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 4personen
calorieën 565kcal
Ingrediënten
Salsa
3tomaten zaden eruit
1kleine rode ui
½rode peper
2tenenknoflook
15gramkorianderof peterselie
1limoen
zout naar smaak
Gehaktsaus
2eetlepelsolie
500gramrundergehakt
3theelepelsmexicaanse kruidentaco kruiden + evt extra naar smaak
400gramgezeefde tomaten
½theelepelsuiker
zout en peper naar smaak
Taco tijd met garnering
10taco schelpen
250gramcherry tomaten gewassen en in vieren gesneden
300gramijsbergsla gesneden
50gramCheddar geraspt
koriander of peterselie naar smaak
partjes limoen naar smaak
crème fraîche
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Salsa
Snij de tomaten, ui, peper, kruiden en knoflook heel klein. En meng dit goed door elkaar
Besprenkel met limoensap en breng op smaak met zout en peper.
Bewaar in de koeling tot gebruik
Gehaktsaus
Doe de olie in de pan en bak het gehakt rul.
Voeg de kruiden toe en meng alles goed door.
Schenk de gezeefde tomaten erbij en voeg de suiker toe.
Laat aan de kook komen en zet het vuur laag. Laat 5 minuten sudderen.
Proef en breng op smaak met zout, peper en extra kruiden.
Taco tijd!
Bereid de taco schelpen door ze op te warmen in de oven.
Vul elke schelp met ijsbergsla, gehaktmengsel, cherry tomaatjes en wat gesneden kruiden.
Voeg naar smaak limoensap toe.
Bestrooi met de kaas.
Eet de schelp op met de salsa en top alles af met de crème fraîche.