Romige kokos verpakt in een chocolade omhulsel dat smelt in je mond. Deze kokos truffels met chocola maak je met maar 4 ingrediënten snel en superlekker!
Kook Tijd 10 minutenmin
Afkoelen 2 uuruur
Totale Tijd 2 uuruur10 minutenmin
Gang Zoete Baksels
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 20truffels
Ingrediënten
100mlslagroom
300grampure chocoladefijngehakt
1eetlepelkokoslikeurbijvoorbeeld Malibu
5eetlepels kokosgeraspte en gedroogde
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm in een pannetje de slagroom, chocolade tot de chocola gesmolten is.
Haal het pannetje van het vuur, voeg de likeur toe en roer er doorheen. Doe over in een schaal en dek af met een plastic folie.
Laat 2 uur in de koeling afkoelen en hard worden.
Pak met twee theelepels een beetje ganache.
Rol tussen je handen tot een bolletje.
Rol vervolgens door de geraspte kokos.
Bewaar de truffels in de koeling tot je ze gaat eten.
NOTITIES
Eten er kinderen mee laat de kokoslikeur achterwege of vervang door een kokos aroma. Kinderen en alcohol is een no go.
Doordat je met je handen een bolletje rolt wordt de buitenzijde van de truffel een beetje zacht en blijft de kokos goed plakken. Wanneer je ze vervolgens weer in de koelkast bewaart blijven ze mooi van vorm.
Vervang de pure chocolade door witte chocola. Witte chocola met kokos is erg lekker.
In plaats van kokos likeur kun je ook rum gebruiken (voor een extra pitje).