Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Irish koffie trifle
Andréa
Romige vanille vla, plakjes cake gedrenkt in Irish koffie trifle, afgewisseld met wat slagroom. Dit is een heerlijk dessert voor elk etentje!
Kook Tijd
25
minuten
min
Totale Tijd
25
minuten
min
Gang
Nagerecht
Wereldkeuken
Europese keukens
Hoeveelheid
2
personen
Ingrediënten
Vanille custard
▢
2
theelepels
maizena
▢
1½
eetlepel
suiker
▢
snufje
zout
▢
vanille-extract
▢
100
ml
melk
Irish koffie trifle
▢
2
plakjes
cake
▢
3
eetlepels
koffie
▢
1
eetlepel
whisky
▢
100
ml
slagroom
▢
1
eetlepel
poedersuiker
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Vanille custard
Meng 2 theelepels maïzena met 1½ eetlepel suiker, een snufje zout, het vanille-extract en 1 eetlepel melk tot een papje.
Verhit 85 ml melk op laag vuur en wanneer het kookt giet je, terwijl je roert, de melk bij het vanille papje.
Giet alles terug in de pan op laag vuur en blijf roeren.
Kook tot het lichtjes indikt en zet het vuur uit.
Leg plastic folie op de bovenkant van de custard (dan krijg je geen velletje) en laat hem afkoelen.
Irish koffie trifle
Leg de plakjes cake in een schaal en besprenkel met de koffie en whiskey.
Klop de slagroom met de poedersuiker stijf.
In elk glas leg je onderin een half plakje cake.
Schep daarop 3 eetlepels vanille custard.
Daarna 2 eetlepels slagroom.
De andere helft van de plak cake.
Weer 3 eetlepels vanille custard en 2 eetlepels slagroom.
Bestrooi met wat cacao of garneer met mokka boontjes
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen