Deze mosterdsoep met gerookte zalm en groene asperges heeft een verfijnde smaak. De ziltige zalm en knapperige asperges zijn een heerlijke vulling. Deze soep is elegant in al zijn eenvoud.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Snij de gerookte zalm in smalle reepjes en zet tot gebruik in de koeling.
Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe.
Roer met een houten lepel tot er een bal is gevormd.
Zet het vuur laag en laat de bal 5 minuten garen.
Giet dan de koude groentebouillon erbij, terwijl je met een garde roert.
Laat de bouillon 10 minuten koken.
Zet het vuur laag en voeg de mosterd toe en naar smaak zout en peper. De soep mag vanaf nu niet meer koken
Voeg de asperges toe en sudder 4 minuten.
Schep de soep in een bord en verdeel de zalm over de borden. Schep in elk bord een eetlepel crème fraîche. Serveer meteen.
NOTITIES
Mosterdsoep mag nooit koken, anders wordt hij zuur. Daarom zet je hem dus op tijd af. Wanneer je hem laat afkoelen zet je het deksel schuin op de pan. Ook dit helpt te voorkomen dat hij zuur wordt
Je kunt alle soorten mosterd gebruiken, maar je soep ziet er natuurlijk extra mooi uit als je grove mosterd (met die pitjes) erdoor mengt.
Laat de bloem garen door hem 5 minuten te bakken in de pan. Anders gaat je soep naar bloem smaken en dat is niet lekker.
In het voorjaar is gerookte zalm met groene asperges echt een lekkernij. Wil je dit gerecht in de winter maken dan kun je spekjes met reepjes prei als vulling gebruiken.
Gebruik plantaardige margarine in plaats van boter en laat de crème fraîche achterwege. Daarmee is deze soep lactose vrij.