Een knapperig zoet deeg, gevuld met een romige kaasvulling. Een vleugje kaneel en sinaasappel maken dit tot een heerlijk koekje.
Voorbereiding 20 minutenmin
Kook Tijd 30 minutenmin
Rusttijd 30 minutenmin
Totale Tijd 1 uuruur20 minutenmin
Gang Zoete Baksels
Wereldkeuken Mediterraan
Hoeveelheid 20koekjes
Apparatuur
hete lucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
Ingrediënten
Deeg
250gramzelfrijzend bakmeel
3eetlepelsGriekse yoghurt
1eimaat M
50mlolijfolie(Griekse fruitige olijfolie)
25gramhoning
1sinaasappelschil
3eetlepelssinaasappelsap
Vulling
250gramRicotta
1eimaat M, ½ voor de vulling ½ voor het bestrijken van het koekje
1eetlepelhoning
1eetlepelwater
1theelepelkaneel
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Deeg
Doe alle ingredienten voor het deeg bij elkaar in een kom en mix het deeg met deeghaken tot je een samenhangend zacht deeg hebt. Dit kost je ongeveer 5-10 minuten mixtijd.
Pak het deeg in plastic folie en leg het minimaal 30 minuten in de koeling.
Vulling
Meng de ricotta, het halve ei, de honing en kaneel en dek de kom af met plastic folie.
Zet in de koeling en laat goed koud worden.
Koekjes maken en bakken
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Haal het deeg uit de koeling en rol uit tot een deeg van 3 mm dikte.
Pak een ronde uitsteekvorm van 8 cm (of gebruik een kopje of bord) en steek rondjes uit.
Leg een deegrondje voor je neer en schep 2 theelepels vulling in het midden van het deeg.
Vouw het deeg lichtjes naar binnen, terwijl je tussen twee vingers een puntje vormt. Doe dit rondom het hele deegrondje (zie de foto hierboven).
Leg het koekje op de bakplaat en herhaal dat tot al het deeg of de vulling op is.
Klop het restant ei met 1 eetlepel water goed los en bestrijk de bovenkant van de koekjes.
Bestuif de koekjes in de oven en bak ze 30 minuten. Let goed op, wanneer ze te bruin worden kun je ze bedekken met aluminiumfolie.