Vandaag deel ik een heerlijk en eenvoudig recept voor romige penne met courgette en walnoten, een vegetarisch recept wat je zal doen watertanden. Dit is een geweldig gerecht wanneer je graag snel en makkelijk wilt koken, en ook wilt genieten van lekker eten.
Voorbereiding 5 minutenmin
Kook Tijd 15 minutenmin
Totale Tijd 20 minutenmin
Gang Hoofdgerecht
Wereldkeuken Italiaans
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
2eetlepelsboter
2eetlepelszonnebloemolie
2rode uiengesnipperd
1theelepelgedroogde tijmgedroogd
2grotecourgettesin plakken gesneden en die gehalveerd.
400gramPenne
125mlcrème fraîche
4eetlepelsParmezaanse kaasgeschaafd
4eetlepelswalnotengrof gehakt
2eetlepelspeterseliefijngehakt
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm een koekenpan met boter en olie tot hij warm is.
2 eetlepels boter, 2 eetlepels zonnebloemolie
Voeg de ui toe en bak 3 minuten tot ze glazig zijn.
2 rode uien
Meng de tijm en de courgettes door de ui.
1 theelepel gedroogde tijm, 2 grote courgettes
Zet het vuur laag doe de deksel op de pan, laat 15 minuten sudderen.
In een grote pan gevuld met kokend water kook je de penne volgens de gebruiksaanwijzingen van de fabrikant al dente.
400 gram Penne
Giet af en meng met de crème fraîche en peterselie.
125 ml crème fraîche, 4 eetlepels Parmezaanse kaas
Meng vervolgens het courgette mengsel erdoor.
Serveer meteen samen met de walnoot en Parmezaanse kaas.
4 eetlepels walnoten, 2 eetlepels peterselie
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. Tips
Penne: Kook je pasta al dente (voor de gebruiksaanwijzing kijk je op de verpakking). Zo hou je een bite en dat is bij dit recept met de zachte courgette en de knapperige walnoot een mooie combinatie.
Courgette: Snij de courgette in halve maantjes. Dan krijg je op je vork een heerlijk mengsel van courgette met penne.
3. Vervangen:
Penne kun je ook vervangen door tagliatelle of fusilli.
Walnoten: kun je ook vervangen door geroosterde pijnboompitten.
4. Variaties:
Extra groente: Voeg blokjes paprika, plakjes champignons of aubergine toe voor extra groente en smaak.
Parmezaanse kaas: Ook lekker is dit recept met Feta of Geitenkaas.
Extra smaak: voeg zongedroogde tomaten reepjes toe. Tomaat en courgette is altijd een goede combinatie.
Toch vlees? Uitgebakken spekjes of gerookte kip blokjes zijn heir erg lekker bij!
5. Bewaren
Koelkast: Je kunt de pasta, nadat je het hebt laten afkoelen, afdekken met plastic folie en tot 2 dagen in de koeling bewaren. TIP: Heb je een restje over, laat het dan afkoelen; bewaar in de koeling en eet als pasta salade.
Invriezen: Doe de penne met courgette in een diepvriesdoos of zak en bewaar 2 maanden in de vriezer. Laat ontdooien in de koelkast.
Opwarmen: Warm de Penne met Walnoten, Courgette en tijm op in de magnetron, in een ovenschaal (afgedekt met aluminiumfolie 15 minuten bij 220 °C of tot het warm is) of in en pan. Let op er zit crème fraîche door de pasta. Roer dus goed en verwarm tot de pasta heet is, maar breng niet aan de kook.