Knapperige havermout rozijnen koekjes. Zeker een lekker recept, waar je geen suiker aan toevoegt. Je krijgt hele knapperige koekjes die lekker van smaak zijn.
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 30 minutenmin
Totale Tijd 40 minutenmin
Gang Zoete Baksels
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 12koekjes
Apparatuur
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
2appels zoete
200gramhavermout
50gramrozijnen
40gramamandelmeel
50gramboter ongezouten, kamertemperatuur
snufjezout
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Was de appels goed, haal de kern eruit en rasp ze grof.
Meng de geraspte appel met de havermout, rozijnen, amandelmeel, snufje zout en boter.
Kneed het mengsel tot je een deeg krijgt.
Verdeel in 12 stukjes en maak van elk stukje een balletje.
Leg op het bakpapier en druk de balletjes iets plat.