12lasagne bladen zelfgemaakt volgens receptvolgen tot aan het snijden van de spaghetti
50gramkaas oude kaas, belegen kaas of mozzarella
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Bolognese saus
Snij het uitje klein.
Pers de knoflook uit.
Pak de hapjespan en doe daar een scheutje olijfolie in.
Zet de pan op een grote pit op laag vuur.
Doe het uitje en de tomatenpuree erin en bak 3 minuten.
Voeg dan de knoflook toe en bak nog 2 minuten.
Voeg het gehakt toe aan het tomatenpuree mengsel.
Bak het gehakt rul, waarbij je het met de pollepel goed klein maakt.
Schep daar de verzamelde kruiden, zout en peper bij.
Als het gehakt gaar is schenk je de gepelde tomaten en de gezeefde tomaten.
Strooi ook de suiker erbij.
Leg hier het laurierblaadje op.
Leg het deksel op de pan en laat 30 minuten stoven.
Roer af en toe door de pan.
Lasagne bereiden
Verwarmd de oven voor op 220 graden Celsius.
Schep ⅓ van de bolognaise saus in de ovenschaal.
Bedek met een laag lasagnebladen. Herhaal dit nogmaals.
Schep als laatste de bolognaise saus op de bladeren en bestrooi met geraspte kaas of plakjes mozzarella (of een combinatie hiervan).
Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven.
NOTITIES
Tomatenpuree is van zichzelf zuur. Door het twee minuten in een pan te bakken wordt het zoeter van smaak. Je checkt dit simpel door te ruiken. Ook de geur van de puree zal zoet worden.
De suiker is naar smaak. Het ligt ook erg aan de tomaten. Het lijkt er af en toe op dat een blikje tomaten zuurder is als een andere keer. Proeven is hier het devies.
Je kunt de gepelde tomaten vervangen door verse tomaten in het seizoen. Dan is hun smaak optimaal. In andere seizoenen is het niet aan te raden, omdat tomaten in blik dan bijna altijd beter smaken.
Het rundergehakt kun je ook vervangen door half om half gehakt (wat budgetvriendelijke is) of door kip gehakt. Ga je liever voor vegetarisch dan kun je Vega gehakt gebruiken, maar ik zou je de vegetarische lasagne willen aanbevelen.