Schuif de plaat 20 minuten in de oven en laat de korst vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
Vanille pudding
Voor de vanillepudding meng je 2 theelepels maïzena, met 1½ eetlepel suiker, een snufje zout, het vanille-extract en 1 eetlepel melk (van de 100 ml) tot een papje.
Verhit de rest van de melk op laag vuur en wanneer het kookt giet je, terwijl je roert, de melk bij het vanille papje.
Giet alles terug in de pan boven laag vuur en blijf roeren.
Kook tot het licht indikt en zet het vuur uit en laat de pudding afkoelen.
Chocolade pudding
De chocoladepudding maak je door in een kommetje 2 theelepels maïzena, 2½ eetlepel suiker, snufje zout, 2 theelepels cacao en 1 eetlepel melk (van de 100 ml) te mengen tot een papje.
Verhit de rest van del melk op laag vuur en wanneer het kookt giet je, terwijl je roert, de melk bij het chocolade papje.
Giet alles terug in de pan boven laag vuur en blijf roeren.
Kook tot het licht indikt en zet het vuur uit en laat de pudding afkoelen.
Roomkaas crème
Meng in een volgende kom met de mixer op medium snelheid, de roomkaas met de poedersuiker en 100 mL slagroom gedurende 5 minuten.
50 gram roomkaas, 15 gram poedersuiker, 100 ml slagroom
Slagroom topping
Klop het restant slagroom stijf.
100 ml slagroom
Chocolade topping
Met een schaaf, schaaf je het blok chocolade in kleine raspsels.
Chocolade schaafsel
Alles bij elkaar!
Pak de ijscoupes (of puddingvormen) en leg de crumble onderin.
Verdeel de roomkaas hierover en giet de vanillepudding erop.
Strijk glad met een lepel. Vervolgens schenk je de chocoladepudding erop en ook die smeer je uit en je eindigt met een laag slagroom.
Strooi het chocoladeschaafsel er losjes op en laat tenminste 3 uur opstijven in de koeling.
NOTITIES
1. - Wil je dit recept maken? Bestel dan met één druk op de knop alle ingrediënten die je nodig hebt:2. - Voorbereiden Je kunt alle individuele lagen vooraf klaar maken. Zo heb je het zo op tafel gezet.3. - Serveer tip Gebruik een mooi glas zodat je alle lagen ziet.4. - VervangersHeb je heel weinig tijd, koop dan de chocolade pudding en vanille pudding kant en klaar. Je kunt zelfs geklopte slagroom kopen.In plaats van melkchocola kun je ook witte chocola gebruiken.Vervang de walnoten door pecannoten, ook erg lekker.5. - Voedingswaarden De voedingswaarden zoals vermeld zijn per toetje.