Voor dit romige bananenijs gebruik je slagroom, suiker, een drupje citroen en verse bananen. En dan krijg je heerlijk schepbaar, romig ijs. Zoals goede kwaliteit schepijs dat je koopt in de supermarkt. Je hebt niet eens een ijsmachine nodig! Alleen is de smaak van dit bananenijs zoveel lekkerder. Je proeft de pure banaan, geen extract. En dat is waarom zelfgemaakt ijs zoveel lekkerder is als gekocht.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Pureer (of prak) de bananen tot een grove moes.
3 bananen
Meng met het citroensap en vervolgens met de suiker.
1 eetlepel citroensap, 125 gram suiker
Zet alles in de koeling tot het koud is (ongeveer 30 minuten).
Mix de slagroom tot yoghurt dikte.
500 ml slagroom
Meng het bananenmengsel hierdoor.
Schenk het ijs dan in de diepvriesbak.
Zet die in de diepvries en laat tenminste 4 uur opstijven.
NOTITIES
1. - Wil je dit recept maken? Bestel dan makkelijk alle ingrediënten met één druk op de knop;2. - Bananen Gebruik rijpe bananen. Daardoor heb je minder suiker nodig om een heerlijke zoete smaak te krijgen. Neem niet meer dan drie bananen. Anders gaat dit ten koste van de luchtigheid van je ijs. Wanneer je te weinig overrijpe bananen hebt, vries je ze in tot gebruik. Je haalt gewoon de schil eraf en stopt ze in een diepvrieszak. Zo blijven ze zeker een maand goed.3. - Slagroom De slagroom klop je waarna je alles goed mengt. Het zorgt voor de luchtigheid in dit recept. Heb je een lactose allergie dan kun je soja room gebruiken. Gebruik geen light producten voor dit ijs.4. - Suiker Wanneer je iets eet wat heel koud is, proeft het anders als bij kamertemperatuur. Dat is lastig wanneer je ijs maakt. Je moet het zoeter maken dan je smaak. Hou dus deze hoeveelheid aan, maak het en pas daarna (voor een volgende keer) de suikerhoeveelheid eventueel aan.Vervang de suiker door honing of stevia. Let wel dat suiker geconcentreerder is als honing. Laat het mengsel afkoelen in de koelkast en proef voor je het gaat invriezen. Het moet redelijk zoet smaken (want bij invriezen wordt de zoete smaak minder)5. - Ook lekker Voeg 3 eetlepels fijngehakte chocolade, een eetlepel rum of fijngehakte walnoten toe voor een heerlijk smaakaccent.6. - Bewaren Ijs kun je tot 3 maanden bewaren in een luchtdichte afgesloten doos in de vriezer. Krijg je ijskristallen op het ijs, gooi het dan weg.7. - Voedingswaarden Ik ben ervan uitgegaan dat je hier 4 coupes mee kunt vullen. De voedingswaarden zijn dan per coupe. Eet je een bolletje ijs, dan zullen de voedingswaarden lager worden.