Dit heerlijke hapje is heerlijk bij een feestelijk buffet. De romige hangop, zoete honing en knapperige lichtzure granaatappelpitjes (die knappen in je mond) geven het een sensationeel effect.
Kook Tijd 10 minutenmin
uitlektijd 8 uuruur
Totale Tijd 8 uuruur10 minutenmin
Gang Ontbijt
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
250mlyoghurt vol
125mlslagroom
1eetlepelhoning
1eetlepelpistachenootjes
1eetlepelgranaatappelpitjes
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Leg het kaasdoek in de zeef en zet de zeef op een kom.
Schenk de yoghurt erin en laat tenminste 8 uur in de koelkast uitlekken.
Lepel in elk glas ongeveer 1 eetlepel honing.
Meng de hangop met de slagroom en lepel die in het glas tot 1 cm onder de rand.
Schenk ½ eetlepel honing op de yoghurt.
Rooster de pistache nootjes in een droge pan tot ze heerlijk ruiken.
Hak de pistachenootjes fijn en bestrooi de honing met pistachenootjes.
Verdeel als laatste granaatappel pitjes erover.
NOTITIES
Heb je weinig tijd en wil je niet de hele keuken vies maken? Koop de granaatappel pitjes in een kant en klare verpakking (geloof me het wordt echt een bende als je het zelf gaat proberen).
Doordat je de pistachenootjes even roostert, wordt de smaak nog intenser. En het ruikt ook heerlijk.
Heb je weinig tijd? Vervang de hangop door Griekse yoghurt.
Granaatappel pitjes kun je vervangen door rode bessen.