Knapperig, kleverig en zoet: karamel praline bonbons. Een leuk recept om te maken, maar ook erg leuk om cadeau te krijgen! En je hebt maar 4 ingredienten nodig.
Voorbereiding 25 minutenmin
Kook Tijd 30 minutenmin
Totale Tijd 55 minutenmin
Gang Zoete Baksels
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 25stuks
Apparatuur
bakvorm 15 x 15 cm
Ingrediënten
75gramboter
350gramsuiker
150mLslagroom
50gramhazelnoten
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Kook 100 gram suiker met 2 eetlepels water in een kleine kookpan totdat de suiker karameliseert.
Wanneer de suikerstroop amberkleurig is roer je de hazelnoten erdoor.
Breng weer aan de kook en giet op een bakplaat dat bedekt is met een bakpapier.
Na ongeveer 15 minuten is het afgekoeld en kun je het verkruimelen door het in de keukenmachine te malen.
Leg bakpapier in de bakvorm en bestrooi het bakpapier met de praline. Verdeel het goed over de bodem.
Snij de boter in blokjes en doe in een pan.
Voeg de suiker en slagroom toe en breng langzaam aan de kook.
Wanneer het mengsel aan de kook is draai je het vuur laag en sudder je tussen de 10-15 minuten tot de karamel amberkleurig is.
Giet de karamel in de bakvorm over de praline.
Strijk het toffee mengsel glad met de bolle kant van de lepel of een pallet mes en laat 30 minuten afkoelen.
Stort de toffee op een snijplank en haal aan de onderzijde het papier eraf.
Snij met een mes de toffee in vierkantjes.
NOTITIES
Wanneer je een suikerthermometer gebruikt, verwarm je tot 130 graden Celsius.
Let op met spatten, het toffeemengsel wordt erg heet. Giet altijd van je af.