Terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Opmerkingen:
Voedingswaarde label
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mawa cake
Andréa
Vandaag een bijzonder Indisch dessert. Een mawa cake, licht zoet en met een heerlijk tintje kardemom. Wat een heerlijk recept voor een toetje.
Voorbereiding
30
minuten
min
Kook Tijd
1
uur
uur
Totale Tijd
1
uur
uur
30
minuten
min
Gang
Zoete Baksels
Wereldkeuken
Indiaas
Hoeveelheid
8
personen
Ingrediënten
Mawa
▢
1
liter
melk
volle
Cake
▢
115
gram
boter
ongezouten op kamertemperatuur
▢
1
portie
mawa
▢
280
gram
suiker
▢
3
eieren
maat L
▢
6
kardemom peulen
Verpulveren met de vijzel en vliesjes eruit halen
▢
4
eetlepels
maizena
▢
240
gram
bloem
▢
1
theelepel
bakpoeder
▢
¼
theelepel
zout
▢
120
mL
melk
▢
20
cashewnoten
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Mawa
Neem een grote koekenpan, het liefst met een anti-aanbaklaag.
Giet de melk in de pan en breng de melk aan de kook.
Zet het vuur gemiddeld en laat, door het vocht te verdampen, de melk inkoken tot ongeveer 250 mL.
Zet het vuur laag en blijf daarbij roeren tot er klontjes ontstaan.
Roer, zeker op het einde, goed door om aanbranden te voorkomen.
De Mawa mag er wel vochtig uitzien, maar er mag geen los vocht meer in de pan liggen. Dit is het moment dat de Mawa klaar is.
Cake
Laat de Mawa afkoelen tot kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Meng met de mixer op hoge snelheid de boter, Mawa en suiker luchtig.
Klop de eieren er één voor één doorheen. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste is opgenomen.
Schenk de melk erbij en klop nogmaals goed door.
Meng met een vork in een tweede kom de maizena, bakpoeder, bloem, gemalen kardemom en zout.
Verlaag de snelheid van de mixer naar gemiddeld en meng het maizena mengsel door het Mawa mengsel.
Gebruik een springvorm van 20 cm doorsnede en vet die in met boter.
Leg bakpapier op de bodem van de springvorm.
Giet het deeg in de vorm en strijk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
Verdeel de cashewnoten over het beslag.
Zet de vorm in de oven.
Na 30 minuten bedek je de bovenzijde met aluminiumfolie, zodat het niet te bruin wordt.
Laat vervolgens nog 30 minuten bakken.
Controleer met een cakepen of een satéprikker of hij gaar is. Wanneer je de prikker er insteekt en hij komt er droog uit, dan is de cake klaar.
Laat de cake 10 minuten in de vorm rusten en verwijder deze vervolgens.
Laat de cake op een rooster afkoelen naar kamertemperatuur.
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen