Een van de makkelijkste en lekkerste warme hapjes om te maken: geitenkaas hapjes met abrikoos en spek uit de oven. Romig, zoet en zout: het is een heerlijk tussendoortje. En omdat je het van tevoren kunt bereiden en het maar 5 minuten in de oven hoeft is het ideaal voor als je een feestje hebt.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Breng water aan de kook en haal van het vuur.
Wel de gedroogde abrikozen 10 minuten in het water.
20 abrikozen
Haal ze eruit en laat licht afkoelen.
Snij met een scherp mes een snee in de abrikoos.
Stop hierin een klein blokje geitenkaas.
50 gram geitenkaas
Snij de spek doormidden en omwikkel de abrikoos met de spek.
10 plakjes spek
Leg in een ovenschaal.
Zet de schaal 5 minuten in de oven.
Serveer de gevulde abrikozen met geitenkaas meteen (met een prikker erbij!)
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en makkelijk met één druk op de knop2. Abrikoos - Gebruik gedroogde abrikozen en laat ze voor gebruik in water weken. Zo verbranden ze niet als ze in de oven worden gebakken. Je kunt het ook vervangen door gedroogde vijgen of gedroogde pruimen.3. Spek - Neem een plakje spek en halveer het. Wikkel dat om de abrikoos. Je kunt hiervoor ook Parmaham of een andere gezouten gedroogde ham gebruiken.4. Serveertip - deze hapjes zijn erg heet, serveer het met een stokje (geloof me dat is beter voor je vingertoppen)5. - Opslag
Vooruit maken / Koelkast - Bewaar ze maximaal drie dagen in een luchtdichte bak in de koelkast.
Diepvriezer - Bereid het recept voor, maar bak ze niet. Verdeel de snacks over een bakplaat en vries 30 minuten in. Dan kun je ze van het bord halen en in een diepvrieszakje doen. In de vriezer kun je ze 2 maanden bewaren. Laat ze ontdooien in de koelkast.
6 - VoedingswaardenDe voedingswaardeberekening is per hapje