Deze krieltjes uit de oven met Tijm en Knoflook zijn hemels lekker! Deze perfectie krieltjes zijn zacht van binnen en krokant van buiten. En precies goed van smaak. Samen met het geroosterde sjalotje zijn ze heerlijk als bijgerecht bij elk dinertje. Deze aardappeltjes stellen je nooit teleur!
Zet de schaal gedurende 20 minuten in de oven, tot de krieltjes knapperig en gaar zijn.
NOTITIES
1. Wil je dit recept zelf maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. Krieltjes - Kleine aardappeltjes van een paar cm groot. Ze zijn het hele jaar door verkrijgbaar, maar het allerlekkerste in mei, juni en juli. Je kunt ze met schil en zonder schil kopen, maar ik kan je met schil zeker aanraden!3. BewarenLaat alles snel afkoelen tot kamertemperatuur voordat je het opbergt.
Koelkast - Bewaar de krieltjes maximaal twee dagen in luchtdichte bewaardozen.
Diepvriezer - Doe de aardappelen in een diepvrieszak of doos en bewaar ze maximaal een maand in de vriezer. De structuur van de aardappel verandert een beetje als ze ingevroren zijn. Ontdooi in de koelkast.
Opwarmen - Doe de aardappelen in een koekenpan en dek af met een deksel. Kook op middelhoog vuur tot het warm is, ongeveer 4-5 minuten. Je kunt het ook opwarmen in de magnetron. Zet het aan met tussenpozen van 15-20 seconden tot de aardappelen warm zijn.
4. De voedingswaarde is per portie, ervan uitgaande dat de krieltjes uit de oven met knoflook en tijm door vier personen wordt gegeten.