Terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Opmerkingen:
Voedingswaarde label
–
+
servings
Eiersalade
Andréa
Vandaag een recept voor een heerlijke eiersalade. Lekker op brood of een toastje. Of met soldaatjes (reepjes geroosterd brood).
5
van 1 stem
Recept afdrukken
Save recipe
Ga naar verzamelingen
Voorbereidingstijd
15
min
Bereidingstijd
10
min
Totale tijd
25
min
Gang
Hapjes en Snacks
Wereldkeuken
Overige keukens
Porties
1
portie
calorieën
273
kcal
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
4
eieren
maat L
▢
2
eetlepels
yoghurt
▢
2
eetlepels
crème fraîche
▢
3
eetlepels
gembersiroop
▢
½
theelepel
kurkuma
▢
½
theelepel
kerrie
▢
½
sjalotje
▢
5
takjes
peterselie
▢
¼
theelepel
zout
naar smaak
▢
½
theelepel
peper
Instructies
Zet de eieren op in een pan met koud water en breng aan de kook.
Kook de eieren dan nog 10 minuten.
Laat ze schrikken onder koud water en laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Pel vervolgens de eieren en prak ze fijn met een vork.
Snij het halve sjalotje zeer fijn.
Meng de yoghurt, crème fraïche, kurkuma, kerrie en gembersiroop goed door elkaar.
Hak de peterselie fijn.
Meng de eieren met de saus, sjalotje en peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
NOTES
Zet alles op je lijst
Maak deze salade wat eerder, dan ontwikkelen de smaken zich nog beter.
Het sjalotje en peterselie kun je ook vervangen door 3 stengels fijngesneden bieslook.
Heb je dit recept geprobeerd?
Laat het zien
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen
!