En dan de toffee lollipops een simpel recept met maar 4 ingrediënten. In minder dan 10 minuten liggen deze lollies uit te harden.
Voorbereidingstijd 8 minutenmin
Bereidingstijd 7 minutenmin
20 minutenmin
Totale tijd 35 minutenmin
Gang Zoete Baksels
Keuken Overige keukens
Porties 12lollies
calorieën 108kcal
Ingrediënten
150grambruine suiker
150gramstroop
40gramroomboter
2eetlepelswater
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Breng de bruine basterdsuiker, stroop, boter en water aan de kook.
Laat het mengsel op gemiddeld vuur inkoken tot hij 155 graden Celsius is. De toffee wordt dan wat dikker. Het duurt ongeveer 7 tot 8 minuten.
Leg het bakmatje neer op de bakplaat en giet het mengsel erover.
Pak een spatel meng je de toffee voortdurend heen en weer tot het opstijft.
Wanneer het opstijft vorm je het tot een lange dikke reep.
Pak een nat en scherp mes en snij de reep in 12 plakken.
Druk in elke plak toffee een lolliestokje en laat verder opstijven bij kamertemperatuur.
NOTES
Laat de stroop 7 tot 8 minuten koken op gemiddeld vuur. De temperatuur is dan zo'n 155 graden Celsius. Heb je geen suikerthermometer dan kun je ook de volgende methode gebruiken: Haal voorzichtig met een lepeltje wat stroop uit de pan en laat in een kommetje koud water vallen. Wanneer het balletje meteen vast wordt is hij voldoende verwarmt.
Door met een spatel door het stroopmengsel te gaan, komt er lucht bij en zal hij eerder opstijven en goed mengen.
Zorg dat je mes goed nat is, dan plakt het toffee mengsel minder.