Wanneer je op zoek bent naar een makkelijk witte chocolade bonbons recept dan is dit recept met een lavendel ganache een aanrader. Je smelt wat chocola, vult de vorm, maakt een makkelijke ganache en dekt het af met witte chocola. Een echt SIMPEL recept.
Voorbereiding 30 minutenmin
Kook Tijd 10 minutenmin
opstijven 1 uuruur
Totale Tijd 1 uuruur40 minutenmin
Hoeveelheid 12bonbons
Ingrediënten
200gramwitte chocola
60gramchocola puur, tenminste 70 % cacao
80mlslagroom
4takjes lavendel
1eetlepelmascarpone
2eetlepelsboter
suiker
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Smelt ongeveer 150 gram witte chocolade au-bain-marie.
Giet de chocolade in de vorm en zet deze 1 minuut in de koelkast.
Giet de niet uitgeharde chocola uit de vorm. Je zou dan een dun laagje chocolade over moeten houden.
Zet de vorm tenminste 15 minuten in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden.
Breng ondertussen de slagroom, mascarpone en roomboter aan de kook en zet het gas uit.
Leg 3 takjes lavendel in het roommengsel en laat het 10 minuten trekken.
Zeef het mengsel en klop de pure chocola erdoor totdat die gesmolten is.
Schenk dit mengsel in de vormpjes en zorg daarbij dat je de vormpjes niet te vol giet, want je moet ze nog met een laagje wit kunnen afsluiten. Blijf dus 2 mm onder de rand.
Zet de vorm tenminste 1 uur in de koelkast.
Smelt het restant witte chocolade en giet dat voorzichtig over de bonbons in de vorm.
Zet de bonbons 15 minuten in de koelkast.
Pak wat suiker en wrijf het laatste lavendel takje met je vingers door de suiker. Het suiker gaat lekker geuren en kleurt lichtpaars.
Haal de bonbons uit de vorm en strooi de lavendelsuiker eroverheen. Decoreer met een lavendelbloemetje.
NOTITIES
lavendel kun je krijgen via een online eetbare bloemen winkel of uit je tuin (mits je onbespoten lavendel in je tuin hebt.)
Chocola smelt je au-bain-marie. Dat wil zeggen dat je een vuurvaste kom boven een pan met heet water hangt. Maar je kunt ook de magnetron gebruiken. Stel die in op 600 Watt en verwarm de chocola 30 seconden. Roer door en, wanneer het nog niet voldoende is gesmolten, herhaal je deze stap.
Door de chocolade mal tussendoor in de koeling te zetten, wordt de chocola eerder hard en kun je aan de volgende stap beginnen.