Een romige aardappelsalade met yoghurt zodat het toch een beetje een slankere variant van de normale versie wordt. Lekker bij de bbq. Echt comfort food.
Kook Tijd 30 minutenmin
marineren 2 uuruur
Totale Tijd 2 uuruur30 minutenmin
Hoeveelheid 6personen
Ingrediënten
500gramaardappelen nieuwe
100gramtuinbonen ongedopt
100gramcherry tomaten
500mlkippenbouillon koud
15gram peterselie
1eetlepelsuiker
100mlwitte wijn azijn
1ui
2eetlepelscrème fraîche
1theelepelmosterd
2eetlepelsyoghurt
200gramgerookte kip
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Leg alle groenten, specerijen en andere ingrediënten die je nodig hebt klaar. Zo maak je het recept in één moeite door.
Schil de aardappels, was ze goed en snij ze in plakjes van 3 mm.
Hele grote aardappelen halveer je nog.
Dop de tuinbonen en maak een sneetje in het velletje. Haal het velletje er voorzichtig af.
Hak de peterselie fijn.
Snij de kip in blokjes en de tomaatjes in vieren.
Doe de aardappelen in een pan met de kippenbouillon en breng aan de kook. Laat dit gedurende 3 minuten koken.
Voeg de ui, de tuinbonen, de suiker en witte wijn azijn toe. Laat nogmaals 3 minuten koken.
Zet het vuur af en laat het 10 minuten trekken.
Giet af en koel gedurende 2 uur in de koelkast.
Meng de crème fraïche en mosterd met de yoghurt en peterselie.
Giet dit over de aardappels.
Voeg de tomaten toe en de gerookte kip.
Meng dit goed door en zet het (om de smaken optimaal tot zijn recht te laten komen) nog 1 uur in de koelkast.
NOTITIES
Wil je nog minder calorieën dan gebruik je magere yoghurt in plaats van volle.