Terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Opmerkingen:
Voedingswaarde label
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lasagne met zalm en spinazie
Andréa
Een lekker makkelijk recept: lasagne met zalm en spinazie. Een gezonde vette vis, lente spinazie dus helemaal van het seizoen.
Voorbereiding
20
minuten
min
Kook Tijd
40
minuten
min
Totale Tijd
1
uur
uur
Gang
Hoofdgerecht
Wereldkeuken
Italiaans
Hoeveelheid
4
personen
Ingrediënten
▢
1
sjalotje
fijn gesneden
▢
1
teentje
knoflook
uitgeperst
▢
750
gram
spinazie
vers
▢
125
ml
zure room
▢
500
gram
zalm
▢
9
lasagne
bladen liefst verse
▢
6
eetlepels
feta kaas
verkruimelt
▢
75
gram
kaas
geraspt, mozzarella
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Het sjalotje en de knoflook aanbakken in een klein beetje olijfolie in de koekenpan op laag vuurt tot het sjalotje glazig is.
Voeg de spinazie toe en 3 eetlepels water en laat het langzaam slinken, in ongeveer 3 minuten.
Zet het vuur uit en meng de zure room erdoor.
Snij de zalm in kleine reepjes.
Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius.
Zet de ovenschaal voor je neer en schep onderin de schaal ¼ deel spinazie daarop leg je 3 lasagne bladen.
Een tweede laag van ¼ deel spinazie, de helft van de zalm en 3 eetlepels feta kaas.
Dek het af met 3 lasagne bladen.
Verdeel nogmaals ¼ deel spinazie op de bladen, de rest van de zalm en feta en dek af met de rest van de lasagnebladen.
Smeer de rest van de spinazie over de bladen, bestrooi met de geraspte kaas en schuif de schaal in de oven en bak 40 minuten.
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen