Ontdek dit verrukkelijke kip drumsticks met sojasaus recept. Want kip drumsticks kunnen altijd! Lekker kluiven! Deze sappige kip drumsticks zijn gemarineerd in een smaakvolle sojasaus marinade. Een makkelijk recept, perfect voor drukke dagen. Deze zoetzure drumsticks passen heerlijk bij rijst met gebakken uitjes en een heerlijke salade.
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 40 minutenmin
Totale Tijd 50 minutenmin
Gang Hoofdgerecht
Wereldkeuken Aziatisch
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
1eetlepelboter
2eetlepelsolie
2sjalotjesgesnipperd
8kipdrumsticks
4eetlepelsketjap manis
4eetlepelssherrydroog
2eetlepelsdonkerbruine basterdsuiker
1eetlepelcitroensap
1theelepelverse gembergeraspt
100mlwater
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verhit een hapjespan (met deksel) op het vuur en schenk de olie erin. Smelt vervolgens de boter in de pan.
1 eetlepel boter, 2 eetlepels olie
Bak de sjalotjes in drie minuten glazig.
2 sjalotjes
Leg de drumsticks in de hapjes pan en bak aan alle zijden goudbruin aan.
8 kipdrumsticks
Meng ondertussen de ketjap, sherry, suiker, citroensap, gember en het water.
Schenk bij de kippenpoten. Laat de saus aan de kook komen. Zet het vuur laag en doe het deksel op de pan.
Laat in 30 minuten goed gaar worden.
NOTITIES
1. Ketjap Manis: Heb je geen Ketjap Manis in huis, maar wel lichte sojasaus, natriumarme sojasaus of donkere sojasaus? Voeg twee eetlepels honing en een eetlepel extra bruine suiker toe aan de toegevoegde sojasaus.2. Sherry: Heb je geen droge sherry in huis, dan kun je ook sake gebruiken.3. Gebruik een mengsel van olie en boter zodat de kip drumsticks lekker bruin worden. Door dit te mengen wordt het vet goed heet, maar verbrandt de boter niet. En je krijgt een mooi krokant laagje aan de buitenzijde van de kip.4. Gaarheid: Het is belangrijk dat je drumsticks gaar zijn (in verband met voedselvergiftiging). Om dat te controleren meet je de kerntemperatuur. Die moet 80 °C zijn. Heb je geen thermometer? Prik met een dikke naald in het dikste deel van de dikste kippenpoot en druk vervolgens op de buitenzijde tot er vocht uitkomt. Is dat vocht helder dan is de kippenpoot gaar.5. BewarenLaat de drumsticks snel afkoelen.
Koelkast: Dek de drumsticks af met plasticfolie en bewaar maximaal twee dagen in de koeling.
Diepvries: Bewaar de drumsticks in een diepvrieszak of doos. Ze zijn dan twee maanden houdbaar. Ontdooi in de koelkast.
Opwarmen: Verwarm de drumsticks in 15 minuten in een voorverwarmde oven op 150 °C of tot ze warm zijn.