Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Quiche van boerenkool, makreel en parmezaanse kaas
Andréa
Een quiche met veel smaak gevuld met boerenkool, makreel en Parmezaanse kaas. Een heerlijke winterse quiche.
Voorbereiding
15
minuten
min
Kook Tijd
30
minuten
min
Koeltijd
2
uur
uur
Totale Tijd
2
uur
uur
45
minuten
min
Gang
Lunch Recept, Quiche en Hartige Taart
Wereldkeuken
Overige keukens
Hoeveelheid
4
personen
Apparatuur
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
Quichedeeg
▢
120
gram
boter
koud
▢
¼
theelepel
zout
▢
240
gram
bloem
▢
1
eetlepel
water
Quiche vulling
▢
50
gram
boerenkool
▢
75
gram
makreel
filet, zonder graat
▢
3
eieren
maat L
▢
50
mL
melk
▢
75
gram
parmezaanse kaas
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Quiche deeg
Doe de boter, het zout en de bloem in de keukenmachine en pulseer een aantal keer, totdat de boter de grootte van erwtjes heeft.
Voeg dan het ei toe en het water.
Pulseer nogmaals en kijk of er een bal wordt gevormd.
Wordt die nog niet gevormd voeg dan nog een eetlepel water toe en herhaal de voorgaande stap.
Haal de bal uit de keukenmachine en vouw hem in plastic folie. Leg weg in de koeling voor minimaal 2 uur.
Quiche
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Rol het deeg uit en bekleed de quiche vormen ermee.
Zet weg in de koeling.
Verhit een koekenpan met olijfolie en doe daar de boerenkool in.
Breng op smaak met zout en peper en verwarm tot hij geslonken is.
Verdeel de boerenkool over de quichevormen.
Maak de makreel goed schoon en verdeel die ook over de vormen.
Klop het ei met de melk los en schenk die over het boerenkool makreel mengsel.
Schaaf de parmezaanse kaas erover en zet in de oven gedurende 30 minuten.
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen