Kip gehaktbrood uit de oven, een slanke variant van mijn normale overheerlijke gehaktbrood. Maar zeker niet minder lekker. Met feta als extra smaakmaker.
Voorbereiding 20 minutenmin
Kook Tijd 55 minutenmin
Totale Tijd 1 uuruur15 minutenmin
Gang Hoofdgerecht
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 6personen
Ingrediënten
800gramkipfilet
2eetlepelsolie
1sjalotje fijn gesnipperd
2stengels selderij in smalle blokjes gesneden
2teentjes knoflook
1eimaat L
4eetlepelspaneermeel
4eetlepelsfeta verkruimeld
1eetlepeloregano
1theelepelzout
¼theelepelpeper
16plakjeskatenspek
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snij de kipfilet in smalle blokjes en doe ze in de kom van je keukenmachine met snijmes.
Hak de kipfilet fijn, tot je een soort gehakt overhoud.
Doe dat in een kom.
Verhit een koekenpan met de olie op het vuur en voeg het uitje en de selderij toe.
Bak dat 3 minuten tot het uitje glazig is en pers dan de knoflook boven de pan uit.
Roerbak de knoflook 1 minuut mee en doe het mengsel dan bij de kom met kipgehakt.
Voeg ook het ei, paneermeel, feta, oregano, zout en peper bij het kipgehakt en meng alles met je handen goed door.
Pak de bakplaat en vorm een brood van het kipgehakt op de plaat.
Bekleed het kipgehakt brood met de katenspek. Zo blijft het gehaktbrood sappig en krijgt het nog meer smaak.
Zet de bakplaat in de oven en bak 50 tot 55 minuten tot het vlees gaar is.
Bekleed met aluminium folie en laat 10 minuten rusten, zodat het vlees goed mals is.