Een Baby Shower Cakerol is de kers op de cake. Wanneer je een kraamfeest geeft, wil je daar toch iets lekkers bij eten. Deze geboortecake maak je eenvoudig en snel. Een gevulde cake met heerlijke jam, slagroom en luchtige cake. Met muisjes om de cake af te maken. Het recept voor een heerlijke lekkernij!
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Cake
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Gebruik een bakblik van ongeveer 25 x 38 cm en bekleed die met bakpapier.
Splits de eieren. Zorg er daarbij voor dat er geen eigeel bij het eiwit komt (andersom is minder erg).
3 eieren
Doe het eiwit in een schaal die je vooraf met goed heet water en wat afwasmiddel hebt schoongemaakt (maak ook de mix haken schoon). Daardoor is de schaal vetvrij en worden je eiwitten goed stijf.
Doe bij het eiwit 3 eetlepels suiker en mix hem stijf. Hij is voldoende geklopt als je de kom op zijn kop kunt houden (ja echt waar ;-)) en het eiwit blijft zitten.
50 gram suiker
Mix in een tweede kom het eigeel met de suiker en vanillesuiker tot hij lichtgeel van kleur is.
30 gram suiker, 8 gram vanillesuiker
Meng het eigeel met een spatel voorzichtig door het eiwit tot het goed is gemengd.
Zet een zeef boven de kom en zeef de bloem en het maizena boven het beslag.
80 gram bloem, 20 gram maizena
Meng ook dat voorzichtig met een spatel erdoor tot het gemengd is.
Verdeel het beslag over het bakpapier en strijk de bovenkant glad.
Bak de cake 15 minuten in de oven.
Haal uit de oven. Leg de cake, met bakpapier, op een schone handdoek en rol die op. Laat de cake zo helemaal afkoelen naar kamertemperatuur.
Rol de cake nu voorzichtig weer uit.
Vulling en topping
In een kom meng je de slagroom met de suiker en begin met mixen.
400 ml slagroom, 30 gram suiker
Terwijl je mixt voeg je de Klopfix langzaam toe (zorg dat je aan het mixen bent anders klontert de Klopfix).
2 zakjes Klopfix
Klop tot de slagroom stijf is.
Rol de cakerol voorzichtig uit en bestrijk met de aardbeienjam.
60 gram aardbeienjam
Verdeel ⅔ van de slagroom over de aardbeienjam en strijk die glad met een palletmes (of de achterkant van een lepel).
Haal het bakpapier van de cake af en rol de cake op en laat hem 30 minuten opstijven in de koeling.
Bestrijk de buitenzijde van de cakerol met slagroom en bestrooi met muisjes.
100 gram muisjes
Laat minimaal een half uur opstijven in de koelkast.
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. Vanille suikerVoor een vleugje vanille smaak in de cake. Je kunt dit ook vervangen door 1 theelepel vanille-extract en 1 theelepel suiker.3. Klopfix - Om de slagroom te verstevigen. Het zorgt ervoor dat de slagroom niet gaat uitlopen. Zorg ervoor dat je de Klopfix toevoegt wanneer je aan het mixen bent, anders krijg je klontjes.4. - Eiwit opkloppen De truc is om geen vet bij het eiwit te laten. Bij het scheiden van de eieren, mag er dus geen ei-geel bij het eiwit komen. En zorg ervoor dat de kom waar je de eiwitten opklopt, en de mix haken vetvrij maakt. Dat kan gewoon door ze vooraf af te wassen met heet water en afwasmiddel.5. OvenGebruik bij voorkeur onder- en bovenwarmte.Stel bij gebruik van een onder- en bovenwarmte de temperatuur in op 180 °C . In een heteluchtoven is 160 °C voldoende.6. - Bewaren
Koelkast - Bedek de cakerol lichtjes met plastic folie en bewaar hem maximaal 2 dagen in de koelkast.
Diepvries - Je kunt de cakerol zonder de afwerking aan de buitenzijde bewaren in de vriezer. Verpak de cakerol in plastic folie en vervolgens in aluminiumfolie. Zo blijft hij tot twee maanden goed. Laat ontdooien in de koelkast en decoreer na het ontdooien. De cakerol kun je niet invriezen met decoratie aan de buitenkant.
7. De voedingswaarde is weergegeven per plakje cake, er vanuit gaande dat er acht plakjes gesneden worden.