Hoe maak je smeuïge brownies met een heerlijke intense chocolade smaak in vier makkelijke stappen? Door twee soorten chocola in het beslag te mengen. En hoe maak je de beste brownies? In vier makkelijke stappen. Het kan niet mis gaan. En je familie en vrienden vinden dit recept heerlijk!
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Voorbereiding
Breek de chocolade in grove stukken.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Leg een bakpapier onderin de bakvorm.
Zet een pan met water op (ongeveer een laag van 2 cm) en breng aan de kook. Hang boven het water een hitte bestendige kom, waar je de chocola in kunt smelten.
Weeg en meet alle ingrediënten af.
Brownies
Smelt de chocolade en boter in de kom van je au bain-Marie opstelling (zie voorbereiding).
Wanneer de chocola gesmolten is, voeg heet vanille-extract en stroop toe aan het chocolademengsel en meng met de spatel ongeveer 30 seconden goed door.
Zet het gas uit en zet de kom op het werkblad.
Doe beide soorten suiker en de eieren in een tweede kom en meng met de mixer enkele seconden, totdat alles net gemengd is.
Voeg, beetje bij beetje, ongeveer de helft van het ei-mengsel aan de chocolade toe, terwijl je rustig, maar continue roert met de spatel.
Meng de rest van het eimengsel 3 minuten op hoge stand met de mixer. Het eimengsel is lekker dik en het volume is verdubbeld.
Pak een spatel en vouw het eimengsel voorzichtig door de chocolade.
Wanneer het ei-mengsel is opgenomen voeg je de bloem, cacao, bakpoeder en het zout toe aan de kom.
Meng alles met een spatel door tot het gemengd is.
Giet het beslag in de brownie bakvorm.
Bakken
Bak gedurende 25 minuten, de brownie is dan licht gerezen en de bovenzijde is donkerder van kleur.
Check met een prikker of de brownie gaar is. Er mag een dunne laag chocola op de prikker zitten.
Laat afkoelen in de vorm, voordat je deze opdient.
NOTITIES
1 - Wil je dit recept maken? Bestel dan met één druk op de knop alle ingrediënten:2 - Au bain-MarieSmelt de chocola au bain-Marie zodat hij niet aanbrandt. Daarvoor breng je een pan met water aan de kook. Op de pan zet je een kom die boven het water hangt. In deze kom doe je de chocola en smelt je hem.3 - Luchtig Je mengt eerst de helft van het ei door de chocola. Zo went de chocola aan het ei. Daarna klop je het ei tot het heel luchtig is en je mengt het voorzichtig door het beslag. Daardoor krijg je een luchtige brownie.4 - Smeuïg versus cake brownie - Deze brownie heeft meer vetten (chocola en boter) ten opzicht van de bloem. Daardoor is het een smeuïge brownie. Voor een brownie die meer op cake lijkt voeg je meer bloem toe.5 - Afkoelen Laat de brownie afkoelen in de vorm. Hij zal uitharden wat zorgt voor een krokante toplaag. De binnenkant blijft lekker smeuïg.6 - Ook lekker Voeg 3 eetlepels chocolate chips toe aan het beslag voor kleine chocola explosies in je mond. Ook lekker zijn fijngehakte walnoten.7 - BewarenKamertemperatuur - Bewaar de brownies in een luchtdichte doos (of verpak ze in plastic folie). Zo kun je ze tot 3 dagen bij kamertemperatuur bewaren.Diepvries - Wil je ze langer bewaren vries ze dan in! Verpak de brownies per stuk in plastic folie en vervolgens in een diepvriesdoos. Zo kun je ze tot 2 maanden in de diepvries bewaren.8 - Voedingswaarden - Met dit beslag maak je 16 vierkante brownies. De voedingswaarden zijn weergegeven per blokje brownie.