Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kipfilet pizzaiola
Andréa
Een recept voor kipfilet Pizzaiola: Malse kipfilet, heerlijk gesudderd in een smaakvolle tomatensaus met gesmolten kaas.
Voorbereiding
10
minuten
min
Kook Tijd
30
minuten
min
Totale Tijd
40
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Wereldkeuken
Italiaans
Hoeveelheid
4
personen
Ingrediënten
▢
400
gram
kipfilet
▢
bloem
▢
olijfolie
▢
½
rode ui
gesnipperd
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
200
mL
rode wijn
▢
400
ml
passata
▢
snufje
chili peper
gemalen
▢
2
theelepel
oregano
▢
75
gram
kaas
in dunne plakken
▢
zout en peper
naar smaak
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snij de kipfilet in dunne reepjes en bestrooi met zout en peper.
Wentel ze door de bloem.
Verhit wat olie in een pan en bak de kipfilet hierin aan.
Haal de kipfilet eruit met een schuimspaan en laat uitlekken op een keukenpapier.
Fruit de ui 2 minuten aan en voeg dan de knoflook toe.
Roerbak die ook 1 minuut.
Schenk de wijn erbij en laat 5 minuten op laag vuur inkoken.
Voeg dan de passata en chilli peper toe.
Laat 10 minuten op laag vuur sudderen, zet het vuur uit en roer de oregano erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg de kipfilet in een ovenschaal.
Schenk de tomatensaus erover.
Beleg met de plakken kaas.
Zet de schaal in de oven en bak in 20 minuten gaar. Wanneer de kaas te bruin wordt dek je de schaal af met aluminiumfolie.
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen