Popcorn op smaak gebracht met karamel saus en witte chocolade. Wie heeft daar zin in?
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 15 minutenmin
Totale Tijd 25 minutenmin
Gang Zoete Baksels
Wereldkeuken Amerikaans
Hoeveelheid 4personen
Apparatuur
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
50grammais voor popcorn
2eetlepelszonnebloemolie
3eetlepelsboter
1½eetlepelstroop
125grambruine suiker
¼theelepelvanille-extract
¼theelepelzuiveringszout
25gramWitte chocolade
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
Zet een pan (met deksel) met 2 eetlepels zonnebloemolie op het vuur en verwarm tot de olie goed heet is.
Voeg de mais toe, draai het vuur laag en doe de deksel op de pan.
Na ongeveer 3 minuten hoor je pop geluiden, eerst wat langzaam en dat gaat steeds sneller, tot het ophoudt. Zet dan vlug het vuur uit. De popcorn is dan klaar.
Doe de popcorn in een grote schaal en zorg dat je niet gepofte mais korrels ertussen uit haalt.
Doe de stroop, boter en en bruine suiker in een pannetje en breng, terwijl je blijft roeren het mengsel aan de kook.
Zet het vuur laag en sudder, terwijl je blijft roeren, nog ongeveer 4 minuten.
Haal van het fornuis en voeg eerst het vanille-extract en dan het zuiveringszout toe (het mengsel verandert van kleur en schuimt ligt), roer alles goed door.
Giet de karamel over de popcorn en meng alles goed door elkaar zodat alle popcorn bedekt is.
Verspreid de popcorn over de bakplaat en bak alles 15 minuten in de oven.
Doe terug in de schaal en schaaf met een dunschiller witte chocola over de popcorn.