Witte chocolade cake in hartjesvorm. Makkelijk te maken (ook voor kids). Gedecoreerd met heerlijke witte chocolade pasta en sprinkels. Een recept waar je Valentijn super blij van wordt.
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 30 minutenmin
Totale Tijd 40 minutenmin
Gang Zoete Baksels
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 2personen
Ingrediënten
90grambloem
2theelepelsbakpoeder
90gramboter ongezouten
75gramsuiker
2eieren maat M
1theelepelvanille-extract
30gramwitte chocolade
witte chocoladepastaOptioneel: en sprinkels
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
Vet de vorm in met boter en bestrooi hem met bloem. Klop het teveel uit de vorm.
Meng de boter en suiker in een kom met een mixer op gemiddelde snelheid, ongeveer 2 minuten.
Voeg de eieren 1 voor 1 toe (wacht met het toevoegen van het volgende tot het eerste volledig is opgenomen), terwijl je blijft mixen.
Schenk ook het vanille-extract erbij en mix nog even door.
Schep de bloem lepel voor lepel erbij terwijl je blijft mixen.
Spatel de witte chocolade erdoor.
Giet het beslag in de vorm en laat die 30 minuten in de oven garen.
Laat 5 minuten in de vorm bij kamertemperatuur rusten en maak de vorm dan voorzichtig los.
Laat op een rooster afkoelen naar kamertemperatuur.
Optioneel: smeer de bovenzijde in met witte chocoladepasta en versier met sprinkels