Een romige spaghetti carbonara met natuurlijk ei, maar ook bacon en Parmezaanse kaas. Dit hele eenvoudige recept is zo lekker, met recht een klassieker uit de Italiaanse keuken.
Voorbereiding 5 minutenmin
Kook Tijd 10 minutenmin
Totale Tijd 15 minutenmin
Gang Hoofdgerecht
Wereldkeuken Italiaans
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
500gramspaghetti
1eetlepelzout
150grampancetta
2eierenmaat L
4eidooiersmaat L
50gramParmezaanse kaas
150mlpasta water
zout en pepernaar smaak
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Zet een pan met voldoende water op het vuur. Voeg de eetlepel zout toe en breng aan de kook.
Voeg de spaghetti toe en kook volgens de aanwijzingen van de verpakking.
Ondertussen bak je in een koekenpan zonder olie de pancetta uit tot hij bruin en knapperig is. Laat uitlekken op een keukenpapier.
Laat de koekenpan met ongeveer 2 eetlepels vet staan. Deze heb je zometeen nodig voor de spaghetti.
Klop in een kom de eieren, eidooiers en kaas tot alles goed gemengd is.
Haal 150 ml pasta water uit de pan en giet de rest van de spaghetti af.
Zet de koekenpan weer op laag vuur aan en voeg de spaghetti aan de koekenpan toe. Meng goed door zodat het zoute vet om de spaghetti kleeft, zodat het nog meer smaak krijgt.
Zet het vuur nu uit. Nu is het een kwestie van snel handelen.
Giet het eimengsel door de spaghetti en meng meteen goed door.
Schenk wat pasta water erbij, zoveel dat je een romige saus krijgt. Ik had ongeveer 80 ml nodig voor de saus.
Door de warmte zullen de eieren een heerlijke romige saus geven. Schep de spaghetti op een bord en verdeel de pancetta over de spaghetti.