Heerlijke koekjes maak je met dit makkelijke Chocolate Chip Cookies Recept. Gevaarlijk lekker en eenvoudig te maken. Binnen een paar minuten is het deeg klaar, en ook de ingrediënten zijn goed te verkrijgen. Het lastigste deel van het recept: de koekjes zo lang laten liggen, tot ze helemaal afgekoeld zijn (wat mij dus niet altijd lukt ;-). Met een video om te laten zien hoe makkelijk dit recept is!
Voorbereiding 15 minutenmin
Kook Tijd 11 minutenmin
Rusttijd 30 minutenmin
Totale Tijd 56 minutenmin
Gang Zoete Baksels
Wereldkeuken Amerikaans
Hoeveelheid 15koekjes
Ingrediënten
85gramboterongezouten
75gramlichtbruine basterdsuiker
100gramsuiker
1theelepelvanillesuiker
1eimaat M, kamertemperatuur
100gramzelfrijzend bakmeel
½theelepelgrof zeezout
125gramchocolate chips
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C of 160 °C
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Smelt de boter in een steelpannetje en laat 15 minuten staan zodat hij iets afkoelt.
85 gram boter
Schenk in een kom en voeg de beide suikers en het vanille erbij.
Voeg het ei toe en meng op lage stand tot het opgenomen is.
1 ei
Leg een zeef op de kom en zeef het bakmeel op het beslag.
100 gram zelfrijzend bakmeel
Voeg ook het zout toe.
½ theelepel grof zeezout
Meng met een spatel door elkaar tot het goed gemengd is.
Strooi nu de chocolate chips op het beslag en meng die ook met de spatel erdoor.
125 gram chocolate chips
Maak een rol van het deeg, verpak dat in plasticfolie en laat dat minimaal 30 minuten koud worden in de koelkast.
Snij een plakje van de rol en leg dat op een bakplaat. Of pak een plakje van het beslag, rol dat tot een bolletje tussen je handen en leg die op de bakplaat. Druk aan de bovenzijde een beetje aan. De laatste variant zorgt voor iets dikkere koekjes.
Herhaal dat voor de rest van het deeg. Let op dat je voldoende ruimte tussen de koekjes houd anders lopen ze in elkaar over.
Bak 11 minuten in de oven.
Laat 10 minuten liggen op de bakplaat en leg ze dan op een rek.
Laat verder afkoelen
NOTITIES
1. Vervangingen:
Zelfrijzend bakmeel: Dit is bloem gemengd met bakpoeder. Je kunt dit ook vervangen door 95 gram bloem en ⅓ theelepel bakpoeder te mengen.
Lichtbruine suiker: Je kunt voor een diepere karamelsmaak ook donkerbruine basterdsuiker gebruiken.
Vanille suiker: Je kunt dit ook vervangen door een theelepel vanille-extract.
Boter: Bij mijn baksels gebruik ik altijd boter voor de allerlekkerste smaak, maar je kunt dit ook vervangen door margarine.
2. Variaties
Chocoholics: Voeg 2 eetlepels cacaopoeder toe aan het beslag.
Nootachtig: Hak 2 eetlepels pecannoten, amandelen of walnoten, fijn en meng die door het deeg, samen met de chocolate chips.
Fruity: Hak 2 eetlepels rozijnen of cranberry's fijn en meng door het deeg voor een zoete fruit smaak.
Caramel: Hak 30 gram fudge fijn en meng die door het deeg. Dit geeft een heerlijke karamel verrassing in je koekjes.
3. Oven: Wanneer je onder- en bovenwarmte gebruikt zet je de temperatuur op 180 °C. Bij een heteluchtoven is 160 °C voldoende. Kun je kiezen gebruik dan onder- en bovenwarmte.4. Bewaren
Deeg: Bewaar de rol deeg maximaal 2 dagen in de koelkast of vries de rol in. Wanneer je het deeg hebt ingevroren, laat je hem eerst ontdooien in de koelkast, voor je hem afbakt.
Koekjes: Bewaar de koekjes in een luchtdichte doos gedurende maximaal 5 dagen. Je kunt de koekjes ook invriezen. Zo blijven ze in een diepvriesdoos of zak wel 2 maanden goed. Laat ontdooien bij kamertemperatuur.