Deze heerlijke koffie muffins lukken altijd. Je ruikt de geur van een vers bakje koffie en weet meteen dat dit een perfecte start van de dag is. Dit licht zoete koffie muffins recept staat binnen 30 minuten op tafel. En ze blijven wel drie dagen goed. Een heerlijk ontbijt en brunch recept waar je familie heel blij van gaat worden. Smakelijk!
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 20 minutenmin
Totale Tijd 30 minutenmin
Gang Ontbijt, Zoete Baksels
Wereldkeuken Amerikaans
Hoeveelheid 12muffins
Apparatuur
cupcake and muffin pan
Ingrediënten
250grambloem
70gramsuiker
1eetlepelespresso poeder
1eetlepelbakpoeder
75gramlichtbruine suiker
240mlespresso
115gramboter ongezouten
1ei maat L
½theelepelvanille-extract
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Smelt de boter in een steelpannetje en laat 10 minuten koelen.
Weeg en meet alle ingrediënten af en zet klaar.
Koffie muffins ontbijt recept
Meng in een grote kom beide suikers, meel, espresso poeder en het bakpoeder.
In een tweede kom meng de vloeibare ingrediënten: de espresso, ei, de gesmolten boter en de vanille-extract.
Schenk de vloeistof op de droge ingrediënten en meng snel met een houten lepel door tot de bloem net gemengd is. Klontjes zijn geen probleem.
Verdeel het beslag over de muffin vormen.
Bak de muffins 20 minuten in het midden van de oven.
Laat de plaat bij kamertemperatuur gedurende ongeveer 5 minuten afkoelen. Haal dan de muffins uit de vorm.
Koel de muffins op een rooster (of eet ze direct op)
NOTITIES
1 - Wil je dit recept maken? Bestel dan met één druk op de knop alle ingrediënten:2 - Muffins bakkenMeng de vaste ingrediënten met de vloeibare ingrediënten. Mix niet te lang maar tot de bloem net gemengd is (anders worden de muffins te vast).Hou de baktijd aan die in het recept vermeld staat. Bak niet te lang want anders zijn de muffins vast en droog.3 - Ook lekker: Gebruik kleine stukjes chocola in het beslag (ongeveer 50 gram chocolade).4. Bewaren - Kamertemperatuur - Deze muffins blijven tot 3 dagen vers als je ze bewaard in een luchtdicht afgesloten doos.Invriezen - Je kunt deze muffins ook invriezen. Bewaar ze in een diepvriesdoos of zak. Je kunt ze dan tot 3 maanden bewaren. TIP bewaar de muffins in porties. Dan hoef je de alleen maar de hoeveelheid die je nodig hebt ontdooien.5 - Voedingswaarden - Met dit beslag maak je 12 grote muffins. De voedingswaarden die zijn weergegeven zijn per muffin.