Een muesli reep vol met lekkere chocolade, knapperige granen en zoete rozijnen en cranberries. Een beetje sticky, maar daardoor natuurlijk het allerlekkerste!
Voorbereiding 30 minutenmin
Kook Tijd 25 minutenmin
Totale Tijd 55 minutenmin
Gang Ontbijt
Wereldkeuken Europese keukens
Hoeveelheid 12repen
Ingrediënten
100gramhavermout
50gramcornflakes
30gramcranberries
20gramrozijnen
30gramwalnoten
5eetlepelshoningfijngehakt
125gramchocola puur
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Leg een bakpapier in een bakblik van 20 x 20 cm.
Meng in een kom de havermout, cornflakes, cranberries, rozijnen en walnoten.
Verwarm op het vuur een pannetje met 3 eetlepels water en de honing.
Meng het honingmengsel met de vulling en roer alles goed door.
Doe in het bakblik en smeer de bovenkant glad.
Bak 25 minuten in de oven.
Haal de muesli uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
Snij daarna in repen van ongeveer 2.5 x 5 cm.
Smelt de pure chocolade au-bain-marie (in kom die je boven een pan met kokend water hangt, waarbij het water de kom niet raakt. In de kom smelt je de chocolade).
Schenk de chocolade over de muesli repen en laat opstijven.