Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Citroen dadel repen
Andréa
Een heerlijke zoete lekkernij deze citroen dadel repen, met als voordeel dat er geen suiker aan is toegevoegd. Met havermout en volkoren meel
Voorbereiding
15
minuten
min
Kook Tijd
30
minuten
min
Totale Tijd
45
minuten
min
Gang
Zoete Baksels
Wereldkeuken
Overige keukens
Hoeveelheid
6
repen
Ingrediënten
▢
125
gram
dadels
▢
90
ml
water
▢
1
citroen
sap
▢
⅛
theelepel
zeezout
▢
100
gram
havermout
▢
80
gram
volkorenmeel
▢
¼
theelepel
bakpoeder
▢
4
eetlepels
honing
▢
4
eetlepels
zonnebloemolie
▢
1
theelepel
vanille-extract
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Bekleed een bakblik van 10 x 10 cm met een bakpapier.
Doe de dadels, water, citroensap en ⅛ theelepel zeezout in een steelpannetje en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat 10 minuten doorsudderen, tot de dadels uit elkaar vallen.
Pureer de dadels in de blender fijn en laat afkoelen naar kamertemperatuur.
In een kom meng je het havermout, volkoren meel, bakpoeder, honing, zonnebloemolie en vanille goed door tot je een soort van crumble krijgt.
Druk ⅔ van de crumble onderin het bakblik en strijk met de bovenkant van een lepel glad.
Verdeel de dadel puree over de crumble en strijk ook die glad.
Verkruimel de rest van de crumble erover, druk een beetje aan en zet in de oven.
Bak 30 minuten en haal uit de oven.
Laat volledig afkoelen voordat je het uit het bakblik haalt en gaat aansnijden.
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen