Romige orzo met garnalen, courgette, tomaat en pesto is perfect voor een makkelijke doordeweekse avond. Het is een eenpansgerecht (dus lekker weinig afwas) met veel smaak. Een makkelijk en snel recept.
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 10 minutenmin
Totale Tijd 20 minutenmin
Gang Hoofdgerecht
Wereldkeuken Europese keukens, Italiaans, Mediterraan
Bestrooi met Parmezaanse kaas en zongedroogde tomaten. Breng op smaak met citroensap.
50 gram Parmezaanse kaas, 5 zongedroogde tomaten, ½ eetlepel citroensap
TIP roer een beetje olijfolie door de pasta voor nog meer smeuïgheid en een heerlijke smaak.Serveer meteen.
NOTITIES
1. Orzo: Een gedroogde pastasoort met de vorm van rijst. Het wordt ook wel Riso of Kritharaki genoemd.2. Witte wijn: Gebruik een droge witte wijn zoals Chardonay of Pinot Grigio.3. Garnalen:Bij dit recept kun je voorgekookte garnalen gebruiken. Omdat het gegaard wordt in vocht, drogen ze niet uit. Garnalen kun je vervangen door kip blokjes (pocheer ze dan eerst in kippenbouillon) of champignons (dan krijg je een vegetarisch recept)4. Snijbonen: Snijbonen zijn van juli tot oktober in het seizoen (en dan dus ook het allerlekkerste. Maar je kunt ze het hele jaar verkrijgen. De snijbonen kun je ook vervangen door sperzieboontjes die je in stukjes van 1 cm snijdt.5. Pesto: Gebruik een groene basilicum pesto en een heerlijke smeuïge. De pesto geeft veel smaak aan dit recept dus je wilt hier een goede gebruiken.6. Bewaren
Koelkast - Koel de orzo en bewaar hem afgedekt in een luchtdichte doos. Zo blijft hij tot 2 dagen goed. Warm hem, terwijl je roert, langzaam op.
Invriezen - Koel af en verpak in een luchtdicht afgesloten diepvriesdoos of zak. De Orzo blijft zo tot 1 maand goed in de diepvries. Let op: door het vriezen kan de structuur van de Orzo iets veranderen. Laat ontdooien in de koeling en warm, terwijl je roert, langzaam op.
7. Voedingswaarde: De weergegeven voedingswaarde is per persoon.