Dubbele chocolade walnoot koekjes. Snel klaar en superlekker om te serveren. Met 2 soorten chocola en knapperige walnoten.
Voorbereiding 20 minutenmin
Kook Tijd 12 minutenmin
Totale Tijd 32 minutenmin
Gang Zoete Baksels
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 20koekjes
Apparatuur
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
125grambloem
¾theelepelzout
½theelepelbakpoeder
125gramboter ongezouten, kamertemperatuur
110gramsuiker
60gramlicht bruine basterdsuiker
1theelepelvanille-extract
1ei maat L
80gramchocola puurin stukjes gehakt
80gramwitte chocolade in stukjes gehakt
65gramwalnoten in stukjes gehakt
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Zet twee bakplaten klaar en leg hier bakpapier op.
Meng de vaste ingrediënten: het zout, bloem en het bakpoeder door elkaar.
Mix in een tweede kom de boter op medium stand circa 2 minuten tot die lichter wordt.
Voeg beide suikers hier aan toe en mix nogmaals een minuut of twee.
Roer de vanille erdoorheen en vervolgens het ei.
Verlaag de snelheid van de mixer en roer het bloemmengsel erdoor.
Als laatste voeg je de chocolades en de walnoten erbij, maar meng nu zeer kort.
Gebruik een ijsschep om het deeg op de bakplaat te leggen. Let hierbij op dat je tenminste 5 centimeter als tussenruimte houdt, want de koekjes lopen nogal uit.
Zet ze 12 minuten in de oven en na die tijd 1 minuut bij kamertemperatuur (Ondertussen ga je door met de volgende bakplaat in de oven te plaatsen, totdat het deeg op is).
Neem een brede spatel en leg de koekjes op het rooster. Gebruik een brede spatel, want het koekje is nog steeds zacht en breekt anders snel.
Na ongeveer 15 minuten is het koekje uitgehard. Laat ze echter afkoelen naar kamertemperatuur zodat je ze in een trommeltje kunt stoppen.
(Ik hoop dat de koekjes dat gaan halen, hier zijn ze meestal zo op.)